Najdulji sati Lea Messija: Bio je slomljen i izbezumljen, Hrvate nije ni pozdravio, a u sobu je pobjegao bez večere

Najdulji sati Lea Messija: Bio je slomljen i izbezumljen, Hrvate nije ni pozdravio, a u sobu je pobjegao bez večere
Foto: EPA

TEŠKA su 24 sata iza Lionela Messija, jednog od najboljih nogometaša svih vremena. Nakon remija s Islandom u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva, Argentina je protiv Hrvatske doživjela težak poraz 3:0 i stigla na korak do ispadanja.

Messi je protiv Hrvatske bio neprepoznatljiv, Dalićeva taktika i njegovi igrači ostavili su ga gotovo bez dodira s loptom u prvom poluvremenu, a i bez prave prilike za pogodak u 90 minuta.  

Pred početak susreta tijekom intoniranja himni, Messi se primio za glavu kao da je znao što ga čeka. Spuštene glave je i napustio teren.

Argentinski su mediji opisali kako su protekli sljedeći sati Messijevog života.

Leo je napustio teren sam, u tišini. Prvi je stigao u svlačionicu, ne želeći ni pozdraviti hrvatske igrače, niti se pridružio suigračima na sredini terena.

Sjedio je na klupi nakon završetka utakmice, gledao je u prazno, izbezumljen, dok su ostali igrači već otišli na tuširanje. Tek ga je zaštitar tapšanjem po ramenu trgnuo i pokazao mu put. Nakon što se pribrao u svlačionici, prvi je poveo kolonu prema izlazu sa stadiona dok je uz njega hodao predsjednik argentinskog saveza Claudio Tapia.

Autobus - avion - autobus, i Messi je već bio u svojoj sobi 221, bez odlaska na večeru sa suigračima. U sobi je, piše Clarin, s cimerom Sergiom Aguerom, koji je također podbacio protiv Hrvatske, podijelio svoja razmišljanja.  

Sve su oči uperene u njega, iako se svi trude to sakriti. Sve zanima kako se osjeća, a on izgleda slomljeno izvana i iznutra, pišu Argentinci.

U petak je Messi ručao s ostatkom ekipe, ali atmosfera je bila potpuno ista. Na treningu su rezerve trenirale, a prvotimci odradili regeneracijski trening. Messi je posao radio bez poznatog osmijeha, slomljen. 

Dan kasnije još se nije oglasio. Čeka se da progovori na terenu, možda baš protiv Nigerije, kada je najpotrebnije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara