NAJDUŽA U POVIJESTI Luda hokejaška utakmica u Norveškoj trajala osam i pol sati i završila usred noći

NAJDUŽA U POVIJESTI Luda hokejaška utakmica u Norveškoj trajala osam i pol sati i završila usred noći

Foto: Twitter

NEDJELJA popodne idealno je vrijeme za otići na utakmicu. Par kobasica i piće s prijateljima, dva sata sporta i pravac kući na pripreme za radni tjedan. No, gledatelji na utakmici doigravanja norveškog hokejaškog prvenstva između Storhamara i Sparte kući su došlo oko 3 sata ujutro i vjerojatno morali tražiti slobodan dan na poslu u ponedjeljak.

Naime, utakmica u Hamaru igrala se osam produžetaka i više od osam i pol sati prije nego što je Joakim Jansen u 217. minuti susreta i u 2.32 sata ujutro zabio pobjednički gol za 2:1. Utakmica je ušla u povijest kao najduža ikada i premašila je 81 godinu star rekord koji su držali Detroit i Montreal. Taj susret doigravanja NHL lige trajao je "samo" 176 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utakmicu je došlo 5500 gledatelja, no pobjednički gol vidjelo je njih nešto više od 1100 koliko ih je dva i pol sata iza ponoći ostalo u dvorani. Nakon četvrtog produžetka domaća momčad naručila je pizze i tjesteninu u svlačionicu kako bi igrači imali energije, a ljudi iz Sparte su nešto kasnije pokupovali svu hranu koja se mogla kupiti u dvorani, budući da više ništa u gradu nije radilo.

Stroj koji između trećina održava led, radio je ukupno tri sata, momčadi su pucale 189 puta na gol, a vjerovali ili ne, u 217 minuta hokeja dosuđeno je samo osam isključenja. Domaćini su pet minuta prije pobjedničkog gola promašili i kazneni udarac, no na kraju su uspjeli slaviti i u seriji na četiri pobjede vode 3:2.

Dođu li momčadi k sebi, već sutra bi trebali igrati šestu utakmicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara