"Najgora utakmica turnira nakon koje ide kući momčad koja to nije zaslužila"

SVI MEDIJI latinskih zemalja ističu da je Hrvatska kao bolji partner nesretno ispala s Europskog prvenstva, a da Tursku i dalje prati pomoć čuda.

Španjolska Marca smatra da je izjednačujućem golu Senturka prethodio prekršaj turske strane te je zbog doga dodijelila sucu Rosettiju neprolaznu ocjenu, 5 od 10. "Turska je izvela još jedno čudo, kojim se uvrstila u polufinale Europskog prvenstva. Nakon hrvatskog pogotka u 119. minuti, uspjela je izjednačiti u dodanom vremenu poslije nabacivanja pri kojemu je možda bilo i prekršaja. Konačno, u jedanaestercima, protiv potonulih Hrvata Turci su bili mnogo precizniji" piše Marca, dodajući: "Rosetti nije označio vrlo vjerojatan prekršaj kod turskog izjednačujućeg pogotka. Inače je bio dobar, ali je ova akcija bila odlučujuća."

"Nije to bio rat civilizacija i religija, već samo najluđa utakmica ovog Europskog prvenstva", izvjestila je talijanska Gazzetta dello Sport. "Bila je to i najgora utakmica turnira, koju je dobila momčad koja je to manje zaslužila. Dokaz koliko je često nogomet nepravedan: kući ide momčad koja igra zabavan nogomet, dok ostaje u igri ona koja nikako ili gotovo nikako nije pružila spektakl."

I Corriere dello Sport konačni ishod naziva "nevjerojatnim" i "čudesnim". "Teško je objasniti učinak ove momčadi, koja je u 119. minuti bila izbačena s prvenstva, da bi se deset minuta kasnije našla u polufinalu."

Vrlo slično reagira i portugalski Record, nazivajući hrvatski poraz "trećim turskim čudom". "Nakon izbacivanja Švicarske i Češke u prvoj fazi neočekivanim preokretima u završnim minutama, Turska je izvela još jedan epski podvig svladavši Hrvatsku nakon produžetaka jedanaestercima."

"Junačka Turska je u polufinalu Eura", komentira brazilski Lancenet, kao i ostali mediji spominjući riječ čudo. "Turski je sastav izvukao čudesno neriješeno u produžetku i izbacio Hrvatsku na jedanaesterce. Uz krv, znoj i suze Turci su se našli među četiri najbolje ekipe kontinenta prvi puta u povijesti."

Medijske kvalifikacije ishoda bečke utakmice mogu Hrvatskoj poslužiti na čast, ali i pružiti vrlo slabu utjehu za najtužniji poraz u povijesti vatrene selekcije.

Totalsport

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara