"Najmudrije" izjave sudionika Eura!

VRIJEDNA Gazzetta dello Sport odabrala je nekoliko desetaka upečatljivih izjava protagonista Europskog prvenstva, među kojima se mjesta našlo i za Slavena Bilića.

Milanski je dnevnik izvukao Bilićev poziv igračima na pjevanje Thompsonove pjesme, naznačivši da se radi o "hrvatskom pjevaču koji naginje prema pronacističkom ustaškom režimu".

I neke od drugih izjava imale su politički prizvuk ili su se istakle osebujnim stilom ili, pak, poantom. Apsolutni je junak bio Lukas Podolski, čija su se tri citata našla među "najboljima".

Evo ih redom:

"Bila je to emocionalno vrlo neobična utakmica. Na tribinama skoro cijela moja obitelj, koja je poljska: tata, stric, rođaci...a ja u njemačkoj majici. Poslije sam se ispričao rodbini zbog dva gola", Lukas Podolski, rođeni Poljak nakon dva gola sunarodnjacima.

"Švicarska igra naslijepo", Giuseppe Dossena, talijanski ex-reprezentativac i komentator prilikom utakmice Švicarske i Češke.

"Stigao je u Italiju i već govori talijanski. Govori bolje od mene koji sam ovdje rođen", Gennaro Gattuso o Joseu Mourinhu, novom Interovom treneru.

"Nije se smjelo dogoditi, ali se dogodilo", Fatih Terim o prvom golu koji je Turska primila od Portugala.

"Sa svojom je strogošću glatko mogao postati zatvorski čuvar", Roberto Donadoni o bivšem šefu, Fabiju Capellu.

"Zar nas sve hoćeš izbaciti iz igre", Antonio Cassano suigraču Chielliniju, koji ga je na treningu grubo faulirao dan nakon što je teško ozlijedio Cannavara i eliminirao ga s Eura.

"Molio sam majice od nekih poljskih igrača, jer su mojim roditeljima idoli", Lukas Podolski nakon što je "potopio" tu istu Poljsku.

"Tjelesno smo jako slabo pripremljeni", Luis Aragones, španjolski izbornik, o španjolskoj reprezentaciji.

"Mislio sam da se neki znanac šali, jer je u društvu bio jedan koji izvrsno oponaša tuđe glasove", Nuno Espirito Santo, pričuvni portugalski vratar, o pozivu koji je naknadno dobio od izbornika Scolarija.

"Nama je najvažnije dati Ibrahimoviću loptu, a on će se pobrinuti za ostalo", Lars Lagerback o glavnoj taktičkoj shemi švedske reprezentacije.

"Bio bih rado igrao za poljsku reprezentaciju, ali me nažalost nisu zvali. Kad su me se sjetili već sam se bio obećao Njemačkoj", Lukas Podolski u još jednoj isprici zemljacima.

Totalsport
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara