Najpoznatiji histeričar u svijetu tenisa: Federer će teško srušiti Samprasov rekord

Najpoznatiji histeričar u svijetu tenisa: Federer će teško srušiti Samprasov rekord

BIVŠI legendarni tenisač John McEnroe misli da će Roger Federer teško oboriti rekord Petea Samprasa od osvojenih 14 Grand Slam naslova.

Kada je Federer prošle godine osvojio US Open, svoj 12. Grand Slam naslov, činilo se da je samo pitanje vremena kad će prestići Samprasa na samome vrhu. Međutim, ove godine stvari su se promijenile i Nadal je pobjedama nad švicarskim tenisačem u finalima Roland Garrosa i Wimbledona pokazao kako je u ovom trenutku bolji igrač.

"Mislim da Pete spava puno bolje danas nego prije pet mjeseci. Sada sigurno misli da će možda imati priliku zadržati rekord u svojem vlasništvu. Lako je moguće da će 14 Grand Slamova biti dovoljno da ostane na samome vrhu", izjavio je McEnroe.

"I Pete je mislio da će moći doći do 17, 18 titula. I ja sam mislio da će to uspjeti. Ali uvijek dođe trenutak kada sve postane puno teže. Kad je osvojio 14. Grand Slam mislio sam da je to nedostižno. Ali Federer je osvojio dvanaest, samo dva manje i to je već nevjerojatno."

"Roger danas ima 27 godina, a koliko ih je Pete osvojio nakon 27. godine? Put do naslova postaje sve teži."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri od 14 Grand Slam naslova Sampras je osvojio nakon 27. godine života.

Nadal će 18. kolovoza na vrhu ATP ljestvice smijeniti Federera i McEnroe misli da je to potpuno zasluženo.

"Federer je ipak samo ljudsko biće. Tako dugo je igrao fantastično i moralo se dogoditi i lošije razdoblje. Nadal je jako napredovao i uspjelo mu je ove godine nešto što nikome nije uspjelo od 1980. godine (u istoj godini osvojiti Roland Garros i Wimbledon). Zaslužio je prvo mjesto."

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara