Najpoznatiji zagrebački student: "Malo treniram, malo učim, to je superkombinacija"

Foto: Boris Kovačev / Cropix

IVICA KOSTELIĆ, najbolji svjetski skijaš tek završene sezone, obratio se svojim kolegama na Hrvatskim studijima, fakultetu na kojem i sam studira povijest.

Studenti su sa zanimanjem i u velikom broju stigli slušati Ivicu kojemu je voditelj Hrvatskih studija Zvonimir Čuljak prigodno dodijelio simbolične nagrade i čestitao mu na velikim uspjesima, te nabrojao većinu njih.

"Ivica je najveći hrvatski sportaš i najveći aktivni student u Hrvatskoj. Zahvaljujemo mu na svemu što čini za hrvatski sport", rekao je Čuljak i potom riječ dao Ivici.

"Proučavat ću povijest i nakon fakulteta"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Čast mi je što ste me ovako pozdravili. Studirati ovdje je veliko zadovoljstvo. Bit ću tu malo duže od većine vas, ali učim nešto što me stvarno zanima. Za sportaša je važno da ima nešto sa strane čime se bavi osim sporta", rekao je Kostelić okupljenim studentima kojima je na kraju poslao poruku:

"Važno je uživati u onome što radite. Svi žele biti uspješni. Treba slijediti svoje snove i možda ispadne dobro", rekao je dobro raspoloženi Kostelić.

"Malo treniram, malo učim. To je dobra kombinacija ("superkombinacija", dobacili su iz publike), kaže najpoznatiji student zagrebačkog sveučilišta koji najviše voli povijest 20. stoljeća:

"Povijest mi je uvijek bila zanimljiva. Najviše volim učiti o Drugom svjetskom ratu. Moje proučavanje povijesti sigurno neće stati nakon fakulteta".

"FIS nekad ima sluha za skijaše, a nekada ne"

Ivica se jučer vratio sa skijanja, a ponovo odlazi 15. travnja kada će početi s laganim kondicijskim treninzima. Posljednju skijašku sezonu, osim njegovog uspjeha, obilježila su brojna izlijetanja skijaša na opasnim stazama, a Kostelić je bio jedan od onih koji je kritizirao FIS i tražio da se skijaši zaštite i poprave opasnije dijelovi staza. Ovaj zimski sport, kao i svi ostali, postaje sve zahtjevniji i opasniji, jer to privlači širu publiku, ali slučaj Hansa Gruggera u Kitzbuehelu  bilo je dovoljno upozorenje. Podsjećamo, Grugger je na treningu spusta pao na stazi Streif nakon čega je proveo 12 dana u komi i više od dva mjeseca u bolnici. Još uvijek se oporavlja...

"Mislim da neće biti takvih problema sljedeće sezone. Mi skijaši pokušavamo imati dijalog sa vodstvom FIS-a. Nekad imaju sluha, a nekada ne", rekao nam je Ivica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara