COPA AMERICA

Najprljaviji nogometaš s guranja prstiju u anus prešao na šutiranje navijača

Najprljaviji nogometaš s guranja prstiju u anus prešao na šutiranje navijača
Foto: Gulliver / Getty Images

GONZALO JARA, branič Čilea, i na ovoj Copa Americi potvrdio je ono što je dokazao na pretprošlom prvenstvu kontinenta i u kvalifikacijama za SP - teško da se neki nogometaš može usporediti s njim i to u pogledu svega najgoreg.

Podsjećamo, Jara je 2015. krajnje bijedno užicao crveni karton urugvajskog napadača Edinsona Cavanija i tako pomogao domaćinu Copa Americe da prođe četvrtfinale, ali i da zatim osvoji kontinentalni naslov. 

Sudac Sandro Ricci tada nije vidio kada je gurnuo suparnika i gurnuo mu prst u anus pa mu nije pokazao crveni karton, nego je drugim žutim kartonom isključio Cavanija kada se branio od najblaže rečeno "nesportskog" napada, ali južnoamerička nogometna konfederacija Conmebol naknadno je kaznila Jaru s dvije utakmice suspenzije nakon što je snimka njegova "ličkog rukovanja" postala svjetski hit, ili kako je to rekao urugvajski kapetan Diego Godin kada su ga novinari pitali za komentar:
 
"Snimka onoga što je Jara napravio Cavaniju neopisivo je slikovitija od tisuću riječi kojima bih ja to opisao."

"Božji prst", kako su čileanski novinari neukusno nazvali gnjusni potez braniča njihove reprezentacije, nije bilo jedino čime je Jara provocirao suparnika.
 
Kako je otkrio Mario Rebollo, pomoćni trener urugvajske reprezentacije, Jara je Cavaniju dobacivao i uvrede na račun oca: "Stari će ti guliti 20 godina jer je ubio malog na motoru", dobacivao je suparniku ne bi li ga izbacio iz takta zbog tragedije koja se dogodila dan prije utakmice.
 
Cavanijev otac Luis skrivio je nesreću nakon koje je preminuo 19-godišnji motociklist, nakon čega je čekao suđenje u pritvoru. S obzirom na to da je nehotično prouzrokovao tragediju za koju se kaje i priznaje krivnju, bio je smješten u zatvor otvorenog tipa.
 
Godinu i pol kasnije, Čile i Urugvaj (3:1) opet su u Santiagu igrali važnu utakmicu, sada u kvalifikacijama za SP, a to je Jari bio prvi put da se nalazi sa suparnikom čijoj zvijezdi je gurao prst u ono mjesto. 
 
Nevjerojatno, ali Jara je i ovaj put nedozvoljeno dodirivao intimne dijelove urugvajskih igrača. Konkretno, u 42. minuti utakmice po stražnjici i to njenom najosjetljivijem dijelu, milovao je Gastona Ramireza. Veznjak Urugvaja nije mogao vjerovati što mu suparnik radi i šokirano je pogledao Jaru koji je i za ovu gnjusobu prošao nekažnjeno. Ali društvene mreže su odradile posao sudaca: 

Konačno, na aktualno Copi, Jarin Čile opet je igrao protiv Urugvaja koji ga je u zadnjem kolu skupine pobijedio 1:0 i ovaj put nije moglo proći bez Jarinog odvratnog poteza.

Navijača Urugvaja, koji je tijekom utakmice utrčao na teren Maracane, ali ne kako bi ikoga napao, nego samo da prođe travom kultnog stadiona, Jara je dočekao i onda ga svom snagom opalio kopačkom u visini međunožja i tako ga složio na pod. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara