Najstariju Hajdukovu članicu pokopali sa šalom i dva piva

Najstariju Hajdukovu članicu pokopali sa šalom i dva piva
Foto: Dalmatinski portal

NAJSTARIJA stanovnica Splitsko-dalmatinske županije, 108-godišnja Anđa Perić, umrla je u Kotlenicama kod Dugopolja, u obiteljskoj kući u kojoj je živjela sa svojim sinom Vladom i njegovom suprugom, doznaje se od članova obitelji.

Prije četiri mjeseca, 13. listopada 2018., Anđa Perić je proslavila svoj 108. rođendan. Po riječima njenog sina Vlade Perića (75), bila je relativno dobrog zdravlja, nije pila nikakve tablete, svakog dana je pila po dva decilitra domaćeg vina i jako je voljela meso.

U nedjelju je baka Anđa Perić pokopana na groblju u Kotlenicama. Najstarija Hajdukova članica pokopana je s Hajdukovim šalom i dvije Hajdučke pive. Obilježja splitskog kluba donio je Jakov Vlastelica, zbog toga što su obećali nazdraviti kada Hajduk postane prvak, piše Dalmatinski portal.

Anđa Perić rođena je 1910. godine, ima sina i dvije kćeri, četiri unuka, tri praunuka i praunuku, živjela je u pet država i doživjela tri rata. U školu nije išla, ali je čitav svoj život teško radila. Svaki dan je pješačila 25 kilometara do Sinjskog polja, na leđima nosila teret, sadila je kukuruz i krumpire te uzgajala životinje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara