Najveći trener NFL-a počasni građanin Draganića: "Dovest ćemo Billa kući"

Najveći trener NFL-a počasni građanin Draganića: "Dovest ćemo Billa kući"
Foto: Croatian Lacrosse Association

BILL BELICHICK, trener New England Patriotsa, postao je najuspješniji trener u povijesti NFL-a osvajanjem šestog Super Bowl naslova prošle nedjelje. Njegovi Patriotsi su pobijedili Los Angeles Ramse 13:3.

>>> Hrvatski vojnik osvojio je Ameriku: Evo odakle je Kralj Super Bowla

Osim šest naslova kao glavni trener, Bellichick ima i dva naslova kao obrambeni koordinator u New York Giantsima krajem osamdesetih i početkom devedesetih.

Bellichick je također poznat po tome da ima hrvatske korijene. Njegovi djed i baka rodom su iz Draganića, općine blizu Karlovca. Nakon novog osvojenog naslova, Stjepan Bencetić, načelnik općine, rekao je Indexu kako će Bellichicka pozvati u Hrvatsku i proglasiti ga počasnim građaninom mjesta ako on pristane na takav poziv.

"Stupit ćemo s gospodinom Belichickom u kontakt. Čestitamo mu na naslovu, on je s područja plemenite općine Draganić. Ponosni smo na njega, napravit ćemo mu zahvalnicu i uvrstiti u protokol za dobivanje statusa počasnog građanina. Naravno, ako želi i pristane", rekao je Bencetić.

Bellichick je u prošlosti govorio koliko se ponosi svojim porijeklom.

"Iznimno sam ponosan na tradiciju i povijest moje obitelji vezane za Hrvate i Hrvatsku. Nekoliko puta sam i posjetio prekrasnu zemlju mojih predaka i ponosan sam naslijeđem."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara