Rusi ostali bez muškog i ženskog osmerca u Riju

Rusi ostali bez muškog i ženskog osmerca u Riju

Foto: Getty Images / Guliver Image

MEĐUNARODNA kanu federacija (ICF) objavila je u utorak zabranu nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru za petoro Rusa koji se spominju u izvješću McLaren o dopingu. 

U izvješću ICF-a navodi se da je poduzeta "akcija kako bi se isključilo petoro ruskih kanuista s OI u Rio de Janieru nakon objavljivanja dodatnih informacija u McLarenovom izvješću."

Petoro ruskih sportaša koji su trenutačno suspendirani su Jelena Aniušina, Natalia Podolskaja, Aleksander Djačenko, Andrey Kraitor i Aleksej Korovačkov, kaže se u ICF-ovom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom zabranom je broj ruskih sportaša kojima je zabranjen nastup na OI u Riju narastao na 18 od nedjelje kada su prva isključenja objavile međunarodna plivačka, veslačka i dizačka federacija.

U izvješću McLaren, koji razotkriva sistematski doping v Rusiji, spominju se i Ivan Baladin iz muškog osmerca, Anastazija Karabelščikova iz ženskog osmerca te član četverca Ivan Podšivalov.

Za navedene veslače Ruski veslački savez ne smije imenovati zamjene pa je Rusija u Riju ostala i bez muškog i ženskog osmerca te muškog četverca.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara