Nantes i Cardiff dogovorili odgodu isplate prve rate za Emiliana Salu

Nantes i Cardiff dogovorili odgodu isplate prve rate za Emiliana Salu
Foto: EPA-EFE

IAKO Nantes i dalje zahtijeva svih 17 milijuna eura Cardiffa u dogovorenom transferu za Emiliana Salu prije tragične smrti argentinskog nogometaša, dva kluba uspjela su se dogovoriti oko odgode plaćanja prve rate.

Cardiff je prvotno do današnjeg dana trebao uplatiti 6 milijuna eura, ali produljili su rok do sljedeće srijede 27. veljače.

Podsjetimo, Sala je preminuo u nesreći aviona kada se vraćao iz Cardiffa u Nantes gdje je išao pozdraviti bivše suigrače. Pilot koji ga je prevozio, David Ibbotson, nije pronađen i smatra se mrtvim.

Prije tri dana engleski mediji su prenijeli informaciju da su čelnici Cardiffa potražili savjet ostalih premierligaških klubova s namjerom da saznaju imaju li pravnu mogućnost izbjeći plaćanje odštete. 

Mail kao pokušaj izvlačenja

Većina stručnjaka se slaže da će Cardiff teško izbjeći plaćanje odštete, unatoč smrti nogometaša, ali unatoč tome angažirali su odvjetnike koji će im pomoći u pravnoj borbi protiv francuskog kluba. Oni su sastavili pisma koje je Cardiff poslao ostalim klubovima Premier lige. Pokušat će se izvući na činjenicu da su bili jedan od klubova koji je pokušao dovesti Salu.

Willie McKay, agent argentinskog igrača, navodno je u mailu lagao da ima još nekoliko ponuda premierligaša, čime je obmanuo čelnike Cardiffa. Zbog toga su Velšani i poslali pisma na ostale adrese engleskih klubova. Žele otkriti jesu li klubovi poput Crystal Palacea, Fulhama, Burnleyja i Wolverhamptona bili zainteresirani za Salu. 

Stavove tih klubova prezentirat će u pravnoj bitci protiv Nantesa, nadajući se da time mogu izbjeći plaćanje 17 milijuna eura francuskom klubu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara