Nasljednica Blanke Vlašić razočarala u Parizu

Foto: Atletski klub Ulix

NAŠ ATLETSKI trojac neuspjehom u kvalifikacijama okončao je nastup na Europskom dvoranskom prvenstvu koje se održava u Parizu.

Najviše se svakako očekivalo od visašice Ane Šimić koja je ove sezone preskočila 1.92 metra i time se nametnula kao kandidatkinja za plasman u finale EP-a. No, od toga na koncu nije bilo ništa, 20-godišnja Zagrepčanka u Bercyju je preskočila samo 1.85 metara što joj je bilo dovoljno tek za 20. mjesto među 23 natjecateljice. Preletjela je Šimić tek iz trećeg pokušaja 1.80 m, nakon toga je bila isprva uspješna na spomenutih 1.85, ali 1.89 se u subotu za nju pokazalo previsokom preprekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neuspješni su bili i naši sprinteri. Sandra Parlov je u svojoj kvalifikacijskoj skupini na 60 metara zauzela pretposljednje, šesto mjesto s vremenom 7.60 sekundi, čak 11 stotinki sporijim od njezina najboljeg ovogodišnjeg rezultata. I u ukupnom je poretku 26-godišnja članica riječkog Kvarnera bila pretposljednja, točnije 24. među 25 atletičarki koje su startale u kvalifikacijama.

U istoj disciplini kod atletičara, 19-godišnji Dario Horvat bio je peti u svojoj kvalifikacijskoj skupini (6.81). Ostvareni rezultat je sedam stotinki slabiji od njegovog najboljeg ove sezone. Da ga je uspio istrčati u subotu u Parizu, prošao bi u polufinale po vremenu. Ovako je završio na 29. mjestu među 35 atletičara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara