HRVATSKI NOGOMETAŠI

Naslovnica Gazzette pokazuje kakva je Rebić faca u Italiji

Naslovnica Gazzette pokazuje kakva je Rebić faca u Italiji
Foto: EPA

GAZZETTA DELLO SPORT najčitaniji je dnevni list u Italiji. Jedan od najuglednijih sportskih dnevnika na svijetu svakog dana čita oko četiri milijuna Talijana.

Svi oni danas na naslovnici kultne Gazzette, novine s preko 120 godina tradicije, gledaju trijumfalnu facu i pozu jednog Hrvata.

Ante Rebić je u samo mjesec dana od neprimjetne i beskorisne rezerve propalog Milana, postao ključni igrač, borac, strijelac i preporoditelj palog velikana talijanskog i svjetskog nogometa.

Gazzetta je od početka renesanse Rebića i Milana prepoznala ključnu ulogu hrvatskog detonatora Rossonera, a s obzirom na to da je i legendarnom dnevnom listu sjedište u Milanu, Rebić se u zadnje vrijeme ne miče s njene naslovnice.

Tako je i danas, nakon što je Rebić sinoćnjim golom, šestim u zadnjih sedam utakmica, donio novu vrijednu pobjedu Milanu, 1:0 protiv Torina.

Njome je Milan, koji je prije Rebićeve eksplozije bio blizu borbe za opstanak, došao u zonu Europa lige.

Zato Gazzetta na naslovnici piše "Euro Milan u znaku Hrvata", dok je ispod toga raspalila "Il ReBic", što je igra riječima, jer "Il Re" na talijanskom znači kralj.

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara