Nastavlja se nizozemska vladavina u Hamburgu: Martin Jol predstavljen kao novi trener HSV-a

SMIJENJENI menadžer Tottenhama preuzima dužnost trenera HSV-a od svog sunarodnjaka Huuba Stevensa.

Zanimiljivo je kako Hamburgu igraju čak četiri Nizozemca: Joris Mathijsen, Nigel de Jong, Romeo Castelen i Rafael van der Vaart, pa Jol nastavlja kontinuitet. Naravno da će Jol trenirati i zasad jednog Hrvata: u HSV-u nezamjenjivog Ivicu Olića.

Bilić također bio u konkurenciji

Poznato je kako su vodeći ljudi HSV-a ove zime kontaktirali i hrvatskog izbornika oko preuzimanja uglednog kluba nakon odlaska Huuba Stevensa, ali se za Bilića iznimno zagrijani Hamburg nakon njegovog potpisa novog ugovora za HNS, naravno okrenuo drugim rješenjima

Jol je u listopadu prošle godine dobio otkaz u Tottenhamu (smijenio ga je Juande Ramos) jer ne samo da momčad punu zvijezda i pojačanja nije uspio uvesti među "big four" engleskog nogometa, nego su Spursi tavorili pri dnu ljestvice, pa je Jol, iako iznimno popularan kod navijača, morao otići nakon što je bez rezultata prošlog ljeta na pojačanja potrošio 40 milijuna funti.

Stevens napušta HSV zbog bolesne supruge koja živi u Eindhovenu, te će sljedeće sezone voditi PSV. Na predstavljanju Jola kao novog trenera HSV-a, predsjednik hamburškog prvoligaša Bernd Hoffmann istaknuo je:

"Ja sam sretan predsjednik. Martin Jol je bio apsolutno naš prvi izbor."

Jol je, pak, apostrofirao da je jako važno u klubu zadržati njegovog sunarodnjaka Rafaela van der Vaarta:

"On je, nakon Diega, najbolja desetka u Bundesligi, i jedan od pet najboljih u Europi."

Dodao je da bi klub za bolje rezultate od postignutih u upravo završenoj sezoni, trebao angažirati još jedno ili dva pojačanja.

"HSV već sada ima dobru i mladu momčad koja je u razvoju, ali kojoj bi jako dobro došao poneki iskusni i prekaljeni igrač. To bi bila odskočna daska za napredak u odnosu na minulu sezonu."

Jedna od opcija je i Ivan Klasnić. Njemački mediji u posljednje vrijeme sve češće spominju upravo Hamburg kao moguće novo odredište hrvatskog reprezentativca.

Z.A.
Foto: AFP

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara