Navijači Cibone bijesni na svoj klub: "Nije problem u Cedeviti, nego u našoj upravi"

Navijači Cibone bijesni na svoj klub: "Nije problem u Cedeviti, nego u našoj upravi"

Foto: Fotomontaža Index, Hina, Facebook; Cibona

TRANSFER Ivice Zubca iz Cibone u Cedevitu sportska je vijest dana. Cibosi su teško prihvatili rastanak s jednim od najtalentiranijih igrača hrvatske košarke, a u priopćenju su kritizirali Cedevitu koja im je "ukrala" trećeg igrača zaredom. Prije Zubca u Cedevitu su otišli Lovro Mazalin i Marko Arapović.

I dok uprava Cibone krivi Cedevitu, navijači su podijeljeni. Jedni podržavaju napad na gradske suparnike, dok drugi brane igrača i pitaju se hoće li netko iz uprave kluba snositi odgovornost zbog novonastale situacije.

"Ovo vam je opomena"

 

Službeno priopćenje kluba o trenutnoj situaciji s Ivicom Zubcem

Posted by KK Cibona on 7. siječnja 2016

Svi se pitaju kako je moguće da su klub u kratkom roku napustila tri vrlo bitna igrača - Marko Jagodić-Kuridža, Dominik Mavra i sada Zubac.

"Koliko sam shvatio, on je zatražio raskid ugovora čim je prošlo 45 dana bez plaće, nakon toga oni vjerojatno da ga pokušaju zadržati plaćaju odmah sve zaostatke, međutim to je već kasno, jer se gleda stanje u trenutku kada je on zatražio raskid. Jedino mi nije jasno kako uprava to dopušta, pa tim momcima treba iz svog džepa platiti neke novce, jer vjerojatno svaki dan ih netko vrbuje, ovo im je opomena za druge mlade igrače", napisao je jedan od navijača na Facebook stranici Cibone.

"U izjavi koju svi čekaju cijeli dan, u kojoj ste se trebali pokazati kao odgovoran klub, odnosno kao odgovorni ljudi koji ga vode, vi napadate igrača i protivnički klub koji ima sva prava pozvati igrača da igra za njih. Katastrofa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kasno Aco kasno... ugovore treba ispoštovati svima, a pogotovu kapitalcima kakvi su Zubac i Žižić. I bilo kakvo prozivanje Cedevite je deplasirano. Da ste ispunjavali ugovorne obaveze mogu ga oni nagovarati koliko ih volja i ne bi mogao nikamo bez odštete, zato ne farbajte javnost ovakvim amaterskim priopćenjima. Bolje da ide u Cedu i još igra par godina u Hrvatskoj nego da se negdje vani izgubi".

"Hoće li se i ovo pripisati pohlepi roditelja ili ne znam čemu, samo da se ne bi postavilo pitanje - je li možda netko u klubu odgovoran za sad već seriju odlazaka?".

"Ok, posve je jasno da Cedevita nastoji da Cibona bude na što nižim granama kako bi na kraju ostao samo jedan klub u Zagrebu jer jedino na taj način oni mogu do navijača i potpore, no nije mi jasno kako im naša uprava svesrdno pomaže u tome,svojom aljkavošću,nesposobnošću i neradom ? Nije Cedevita naš problem (mada se radi o izuzetno nekorektnom klubu) nego je problem što Cibona nema godinama sposobnu upravu kojoj je stalo do kluba, koja je u stanju naći sponzore za dvostrukog prvaka Europe i najtrofejniji klub u državi u svim sportovima. Ono što me najviše žalosti je to da je sve manje nas koji prosipamo žuč ovdje na stranicama, a sve više onih kojima je polako svejedno što će sa klubom biti. Nije dovoljno pisati priopćenja i upirati prstom, potrebno je pokrenuti klub, ako vi to niste u stanju, maknite se i dopustite da to uradi netko tko zna i može, nije istina da nema zainteresiranih".

"Jedini zbog kojih je vrijedilo i malo vjerovati u kakvu takvu budućnost kluba su bili Zubac i Žižić. Sad je ostao samo jedan, a i drugi će kroz godinu, dvije otići. Mislim da više nije 5 do 12 za spas kluba, puno manje je ostalo..."

 

 

Dobrodošao u Cedevitu, Ivicahttps://youtu.be/M6MmNbyvNfs

Posted by KK Cedevita on 7. siječnja 2016

"Pokažite mu isječke igre Dražena Petrovića u dresu Cibone"

S druge strane, neki navijači razočarani su postupkom mladog Zubca.

"Pokažite tom balavcu isječke igre Dražena Petrovića u dresu Cibone i posebice radovanja nakon svakog koša postignutog u dresu kluba za koji se iskreno navija i za koji se igra sa srcem. Ako treba nek' igraju i juniori od 14 god, nek' Cibona bude slabija nego ikad, ali neka u njoj igraju djeca sa srcem koji znaju što znači igrati u dresu sa Ciboninim grbom", zaključio je navijač Cibone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara