Navijači do Skupštine kampiraju pred Maksimirom: "Mamiću, odlazi ili ćemo blokirati klub"

Navijači do Skupštine kampiraju pred Maksimirom: "Mamiću, odlazi ili ćemo blokirati klub"

Foto: Goran Mehkek / Cropix

"UDRUGA navijača Dinama, Klub navijača BBB i građanska inicijativa Zajedno za Dinamo i ono što je najvažnije, mnoštvo članova Udruge građana NK Dinamo, u nedjelju, 10. travnja u 18 sati započet će s protestom ispred stadiona u Maksimiru koji će trajati do utorka kada je najavljena Skupština Udruge građana NK Dinamo", stoji u priopćenju Inicijative Zajedno za Dinamo koju potpisuju i Udruga navijača Dinama, Klub navijača BBB i članovi Udruge građana Dinamo.

> "Nećeš razbojniče": Tri i pol tisuće navijača prosvjedovalo pod Maksimirskom tribinom

> "Pola države je slavilo 100 godina Hajduka, a s Mamićem će slaviti sto ljudi"

Nitko kao Mamić: ZZD otkriva sve laži i obmane Dinamovog dopredsjednika

Navijači zagrebačkog kluba odlučili su se na novi korak u svojoj borbi za vraćanje kluba navijačima kojom žele Dinamo osloboditi od privatnih interesa braće Mamić. Na Skupštini kluba u utorak Dinamo će promijeniti Statut , a iz skupštine će morati istupiti Vlatko Marković, Damir Vrbanović, Božidar Šikić i Srećko Ferenčak. Tu je odluku vodstvo Dinama donijelo nakon što je Inicijativa ZZD posljednjih mjeseci vodila jaku kampanju kojom su upozoravali na često kršenje hrvatskih zakona u Dinamu, kao i klupskog Statuta i brojnih pravilnika Uefe, Fife i HNS-a.

"To što planiraju promijeniti samo je mali dio cijele priče i ne obuhvaća sve što smo tražili. Ovime samo žele zamagliti oči javnosti", za Index je prošli tjedan rekao jedan od predstavnika Inicijative Marko Labus. Udruženi navijači protive se i najavljenoj promjeni imena kluba kojem će se dodati atribut "Građanski", a sve kako bi se opravdala ovogodišnja proslava 100 godina kluba. Postoji i strah da je Mamić odlučio mijenjati statut kako bi olakšao proces privatizacije kluba u skoroj budućnosti te su ljubitelji "modrog" kluba odlučili još jednom iskazati svoje nezadovoljstvo glasnim prosvjedom. Podsjećamo, navijači Dinama posljednji su put prosvjedovali uoči prosinačke skupštine kada ih se pod zapadnom maksimirskom tribinom skupilo oko četiri tisuće, a njihova je prisutnost i skandiranje toliko iznervirala Mamića da je podivljao, brutalno izvrijeđao novinara Boruta Šipsa, psovao mu i prijetio "razbijanjem stolice o glavu".

Priopćenje Inicijative ZZD:

"Najavljujemo da će se tijekom održavanja Skupštine 12. travnja u 18 sati dogoditi kulminacija ovog prosvjeda, te pozivamo članove i navijače Dinama da nam se tada masovno pridruže u protestu protiv strahovlade Zdravka Mamića, a za demokratski Dinamo svih njegovih navijača.

Naši zahtjevi su sljedeći:

1) Želimo da Zdravko Mamić ode iz kluba i da Udruga građana NK Dinamo konačno počne funkcionirati u skladu sa zakonom.

2) Tražimo da članovi kluba imaju pravo sudjelovanja u biranju tijela kluba kao što je slučaj u mnogim ponajboljim europskim klubovima i kao što nalaže naš Zakon o udrugama.

3) Tražimo da Skupština u najskorije vrijeme odluči samo o minimalno potrebnim promjenama Statuta i akata kako bi klub djelovao zakonito, bez cementiranja postojećeg nelegalnog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4) Tražimo da Skupština i tijela kluba pokrenu JAVNU RASPRAVU oko novog Statuta kluba među svim članovima Udruge građana NK Dinamo.

5) Prije skupštine 12. travnja tražimo očitovanje predsjednika NK Dinamo, gospodina Mirka Barišića te smo spremni i usmeno ga upoznati sa stavovima više tisuća članova i simpatizera kluba

Naši zahtjevi su samo ponavljanje onoga čime smo već ranije upoznali klub i javnost. Napominjemo da nitko od zainteresiranih članova nije obaviješten o održavanju Skupštine 12. travnja, a to je protivno Statutu NK Dinamo te Zakonu o udrugama. Ovi zahtjevi su dostavljeni i klubu, ali prema dosadašnjem iskustvu ne očekujemo njihov odgovor.

U slučaju da Udruga građana NK Dinamo ne počne djelovati i poslovati u skladu s pozitivnim zakonima Republike Hrvatske i ne udovolji zahtjevima tisuća svojih članova, bit ćemo prisiljeni blokirati rad kluba svim legalnim sredstvima."

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo
članovi Udruge građana NK Dinamo
Udruga navijača Dinama
Klub navijača BBB

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara