HRVATSKI KUP

Navijači Osijeka: Trebali smo se povući s terena. Navijači Rijeke: Ovo vam je za '99.

Navijači Osijeka: Trebali smo se povući s terena. Navijači Rijeke: Ovo vam je za '99.
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

HRVATSKI nogomet se vratio, a s njim i problemi koji mu se često pripisuju. Za polufinalnom utakmicom Kupa između Rijeke i Osijeka vuku se sudački promašaji, a kako na tribinama nije bilo navijača, ulogu izgrednika preuzeo je Osijekov Eros Grezda koji je nakon utakmice na parkiralištu udario Rijekina Mirka Antonija Čolaka šakom u glavu.

Rijeka je na Rujevici preokrenula 0:2 protiv Osijeka i pobjedom 3:2 izborila finale Kupa protiv Lokomotive. No na utakmici je bilo mnoštvo kontroverznih odluka suca Igora Pajača, među kojima se ističu drugi žuti karton Kleinheiseru, iako ponovljena snimka sugerira da uopće nije bilo prekršaja, te penal za Rijeku nakon skok-duela u kojem je Talys laktom okrznuo Capana.

Osječani su žestoko prosvjedovali, pomoćni trener Osijeka Karlo Primorac isključen je nakon ružnih uvreda sucima, a s terena su ga izveli redari. U sudačkom izvješću stoji i da se Primorac nakon utakmice vratio vrijeđati Pajača, no član osječkog stožera to je demantirao.

 

Sinoć smo nakon utakmice pitali čitatelje Indexa je li sudac Pajač pogriješio kod crvenog kartona ili penala, a u trenutku pisanja ovog teksta čak 63% ljudi reklo je da je pogriješio u oba slučaja. Opći je dojam da je Osijek teško oštećen.

Pregledali smo i komentare čitatelja Indexa na ovu utakmicu, kao i na Facebook stranicama Rijeke i Osijeka.

Neutralni se uglavnom slažu da Pajač nije trebao dosuditi ni crveni karton Kleinheiseru ni jedanaesterac, ali napominju da je još na početku utakmice Osijek trebao ostati s desetoricom zbog neopreznog starta Lončara na Gorgonu.

Osječki navijači na Facebook stranici svoga kluba čestitaju igračima na borbi uz zaključak kako se ne može i protiv sudaca, da VAR nije donio poštenje u nogomet te da su igrači nakon penala trebali napustiti teren.

Iz Rijeke pak Osječanima u komentarima na svojoj Facebook stranici poručuju kako ih je dostigla karma za 1999., kad je u ključnoj utakmici za naslov prvaka Rijeci zbog zaleđa poništen čisti gol, pa je titulu osvojio Dinamo, a Osijek je "za nagradu" dobio Kup u podjednako kontroverznom finalu protiv Cibalije.

Naravno, kao što na internetu obično biva, javilo se i mnoštvo primitivaca koji su se sucu Pajaču obratili uvredama i prijetnjama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara