NAVIJAČKI DELIRIJ U MARSEILLEU Srušili europski rekord, oduševili koreografijom i zapalili grad

NAVIJAČKI DELIRIJ U MARSEILLEU Srušili europski rekord, oduševili koreografijom i zapalili grad

Foto: Olympique Marseille

OLYMPIQUE MARSEILLE konačno se vratio tamo gdje mu je mjesto i gdje je posebno mjesto njegovim navijačima - na europski vrh.

Fanatici Marseillea to su dokazali i na prvoj polufinalnoj utakmici Europa Lige, u kojoj je njihov klub ugostio i pobijedio (2:0) Salzburg.

Kao što smo pisali prije dva tjedna, povodom još jedne antologijske noći tamo, kultni marsejski Velodrome preuređenjem je dobio konkavni oblik, čime je njegova glasovita atmosfera postala još luđa, a ionako velika buka još veća.
U sve ovo uvjerili su se i Austrijanci, koje je dočekalo 61, 312 navijača, rekordan broj posjetitelja na europskoj utakmici Marseillea. 
 
Osim toga, dočekale su ih i dvije impresivne koreografije preko cijelih tribina. Na južnoj je bio suncem obasjani i okruženi pehar Europa Lige, ispod kojeg je napisan moto Olympiquea: "Pravo na gol". 
Suprotnu, sjevernu, krasio je astronaut i poruka: "Ostavite planet Mars i dohvatite mjesec.", pri čemu je "Mars" Marseille, a mjesec trofej EL.
 
Ali, spektakl navijača Marseillea tek je počinjao ovim sjajnim sletom. 

Nisu se ograničili tek na vizualni show, priredili su ništa manje očaravajuće zvučno iskustvo. Pogledajte i poslušajte snimke s utakmice i uvjerit će te se da nisu prestajali s pjesmom i skakanjem. 
 
Kao što fraza kaže, uz ovakve navijače Marseille je morao pobijediti. A kada je to napravio, fešta se s Velodromea prebacila na ulice grada, koji obasjan bakljama sanja da će 16. svibnja u Lyonu njihov klub podići prvi europski trofej nakon pehara Lige prvaka 1993.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara