NAVIJAČKI DELIRIJ U MARSEILLEU Srušili europski rekord, oduševili koreografijom i zapalili grad

NAVIJAČKI DELIRIJ U MARSEILLEU Srušili europski rekord, oduševili koreografijom i zapalili grad

Foto: Olympique Marseille

OLYMPIQUE MARSEILLE konačno se vratio tamo gdje mu je mjesto i gdje je posebno mjesto njegovim navijačima - na europski vrh.

Fanatici Marseillea to su dokazali i na prvoj polufinalnoj utakmici Europa Lige, u kojoj je njihov klub ugostio i pobijedio (2:0) Salzburg.

Kao što smo pisali prije dva tjedna, povodom još jedne antologijske noći tamo, kultni marsejski Velodrome preuređenjem je dobio konkavni oblik, čime je njegova glasovita atmosfera postala još luđa, a ionako velika buka još veća.
U sve ovo uvjerili su se i Austrijanci, koje je dočekalo 61, 312 navijača, rekordan broj posjetitelja na europskoj utakmici Marseillea. 
 
Osim toga, dočekale su ih i dvije impresivne koreografije preko cijelih tribina. Na južnoj je bio suncem obasjani i okruženi pehar Europa Lige, ispod kojeg je napisan moto Olympiquea: "Pravo na gol". 
Suprotnu, sjevernu, krasio je astronaut i poruka: "Ostavite planet Mars i dohvatite mjesec.", pri čemu je "Mars" Marseille, a mjesec trofej EL.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Ali, spektakl navijača Marseillea tek je počinjao ovim sjajnim sletom. 

Nisu se ograničili tek na vizualni show, priredili su ništa manje očaravajuće zvučno iskustvo. Pogledajte i poslušajte snimke s utakmice i uvjerit će te se da nisu prestajali s pjesmom i skakanjem. 
 
Kao što fraza kaže, uz ovakve navijače Marseille je morao pobijediti. A kada je to napravio, fešta se s Velodromea prebacila na ulice grada, koji obasjan bakljama sanja da će 16. svibnja u Lyonu njihov klub podići prvi europski trofej nakon pehara Lige prvaka 1993.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara