NBA

NBA igrači će u Disney Worldu imati skoro sve što požele. Ima samo jedna kvaka

NBA igrači će u Disney Worldu imati skoro sve što požele. Ima samo jedna kvaka
Foto: Disney World

NBA LIGA nastavit će se krajem srpnja u Disney Worldu pokraj Orlanda. Mišljenja o povratku košarke su podijeljena i nisu svi igrači oduševljeni što će morati nastaviti sezonu usred pandemije koronavirusa te prosvjeda pokreta Black Lives Matter, u što posebno ozbiljno vjeruje Kyrie Irving.

Igrači su zabrinuti i zbog najave da neće smjeti napuštati izolaciju Disney Worlda dok im sezona ne završi te da sve do kraja prvog kruga doigravanja neće moći primati posjete obitelji i prijatelja. Do tada će od okupljanja proći čak 53 dana, a u igri za naslov će ostati samo još osam klubova.

Međutim, NBA liga se potrudila da igračima stvori vrhunske uvjete i tako im ipak olakša restriktivno okruženje. Yahoo Sports donosi priču o tim uvjetima.
Klubovi će biti podijeljeni u tri skupine, o kojima će ovisiti u kojem su hotelu smješteni, javlja The Athletic.

Najbolje momčadi - Milwaukee, LA Lakers, Toronto, LA Clippers, Boston, Denver, Utah i Miami - bit će smješteni u hotelu Gran Destino, koji Disney naziva "proslavom jedinstvene mješavine španjolske, meksičke i kulture američkog jugozapada".

Hotel je smješten u resortu Coronado Springs, a najjeftinije sobe inače koštaju 263 dolara po noćenju, što Gran Destino čini zapravo najjeftinijim od tri hotela. Međutim, Coronado Springs je zamišljen kao glavno okupljalište za vrijeme ove neobične sezone, što objašnjava zašto su najbolje momčadi smještene baš u tom hotelu.

Ako neka od preostalih 14 momčadi ode daleko u doigravanju, vjerojatno će se preseliti u ovaj hotel.

The Grand Floridian je mjesto za koje Disney kaže da "kombinira viktorijansku eleganciju i modernu sofisticiranost" i glavni je hotel ovog Disney Worlda. U njemu će biti smješteni Oklahoma City, Philadelphia, Houston, Indiana, Dallas, Brooklyn, Memphis i Orlando.

To je ujedno i najskuplji od tri hotela. Najpovoljnije noćenje u njemu košta 710 dolara, a uglavnom doseže četveroznamenkastu cijenu.

Konačno, Portland, Sacramento, New Orleans, San Antonio, Phoenix i Washington, odnosno klubovi koji su izvan zone doigravanja, bit će u Yacht Clubu, hotelu uz jezero, u kojem cijene noćenja počinju od 487 dolara.

Taj bi hotel mogao biti problematičan jer resort dijeli dio posjeda s Beach Clubom, koji Disney World 22. lipnja namjerava otvoriti za posjetitelje, što bi moglo zakomplicirati uvjete izolacije za igrače iz tih klubova, među kojima su i tri Hrvata - Mario Hezonja, Dario Šarić i Luka Šamanić.

Zach Lowe iz ESPN-a priložio je kartu Disney Worlda na kojoj se može vidjeti kako će sve biti raspoređeno.

Osim luksuznog smještaja, na koji su ionako naviknuti, igrači će imati cijeli niz oblika razonode. Svi sadržaji hotela bit će im na raspolaganju, uz kinodvorane i zabavu na otvorenom, a moći će se pogledati utakmice drugih momčadi u kompleksu ESPN Wide World of Sports. Trebali bi imati pristup bazenima, stolovima za stolni tenis, terenima za golf, kuglani, a moći će se baviti i ribolovom. Uza sve to zabavljat će ih odabrani DJ-evi, a oni introvertiraniji moći će se većinu vremena zabavljati uz videoigre.

Za hranu će biti zadužene Disneyjeve kulinarske ekipe da ne bi svaki klub morao voditi svoje kuhare i tako povećati broj žitelja u ovom izoliranom svijetu. Svi igrači imat će po tri obroka dnevno, a četiri na dan utakmice, sve prilagođeno konkretnim potrebama svake momčadi. 

Svaki klub će navodno moći povesti ukupno 35 ljudi - igrače, trenere i ostatak stručnog stožera te još neke članove osoblja.

Iako sve to zvuči vrlo dobro organizirano i luksuzno, mnogi igrači i dalje smatraju da je zabrana izlaska previše restriktivna. No morat će je se pridržavati, a oni koji kampus napuste bez dopuštenja, po povratku će morati u karantenu na 10 do 14 dana, a to će im razdoblje biti odbijeno od plaće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara