NBA - ODLUKA O BRYANTOVU SUĐENJU IDUĆEG TJEDNA

Odluka o tome hoće li se NBA zvijezdi Kobeu Bryantu suditi za silovanje ili će biti oslobođen bit će poznata početkom idućeg tjedna.

Na sudu u Eaglu (Colorado) nastavljeno je davanje iskaza, a sudac Frederick Gannett vjeruje kako će do ponedjeljka sve bi razriješeno.

Na prvom saslušanju, koje je trajalo više od šest sati Bryantova obrana je tvrdila kako ima dokaze o njegovoj nedužnosti. Odvjetnica Pamela Mackey je tvrdila kako su u donjem rublju navodne žrtve pronađene dlačice, te sperma koja nije Brynatova. Izjavu odvjetnice je potvrdio i policajac, koji ispitao košarkaša i djevojku. Na drugom saslušanju obrana je i dalje tvrdila kako igrač Los Angeles Lakersa nije kriv, dok je tužitelj Greg Crittenden ponavljao kako je Bryant kriv za silovanje. Bryant je priznao seksualni odnos s 19-godišnjom djevojkom tvrdivši kako je ona dobrovoljno pristala na odlazak u postelju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko bude proglašen krivim, Bryanta, koji je otac 10-mjesečne curice očekuje zatvor u rasponu od tri godine do doživotne kazne.

Cijeli slučaj izazvao je veliko zanimanje javnosti. Ispred suda se nalaze stotine fotoreportera i novinara i sve nalikuje suđenju zvijezde američkog nogomet O.J. Simpsonu, koji je 1995. godine optužen za ubojstvo supruge, no na suđenju je oslobođen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara