"Nemojmo se zavaravati, Nijemci su došli po četvrti naslov Europskog prvaka"

"NJEMAČKA reprezentacija je njemačka reprezentacija. I nisu postali loša momčad samo zato jer su izgubili utakmicu protiv Hrvatske", smirivao je euforiju austrijske javnosti i novinara Josef Hickersberger.

"Njemačka je triput osvojila Svjetsko prvenstvo i triput Europsko prvenstvo. A ovdje su došli po četvrti naslov Europskog prvaka", čvrst je na zemlji austrijski izbornik, ali nema pomoći. Austrijanci su visoko poletjeli.

Možda oni jesu 92. reprezentacija na Fifinoj ljestvici, a Njemačka peta nogometna velesila svijeta, ali austrijski novinari ipak pišu kako su "Nijemcima pune gaće jer se moraju vaditi na domaćinima". Austrijanci su uvjereni da će Hrvatska pobijediti Poljake i tako im učiniti uslugu, a na njima je da se povedu za primjerom Bilićevih izabranika i sruše moćni Elf.

"Nijemci su jučer igrali loše, ali svatko tko ih poznaje zna s kakvim će stavom oni ući u utakmicu protiv Austrije. Stoga se moramo prestati zavaravati", kaže austrijski izbornik i upozorava kako njegova momčad mora ozbiljno poraditi na realizaciji ukoliko se želi nadati pozitivnom rezultatu.

"Mirnoća u napadu je nešto što se ne može trenirati, ali poradit ćemo na boljem stvaranju i realizaciji prilika i nadam se kako ćemo se poboljšati u iduća tri dana. Napredovali smo proteklih mjeseci i mislimo da više nismo topovsko meso za napucavanje iako su to mnogi prije ovog prvenstva mislili", podvukao je Hickersberger.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara