Neobična strana Igara: Plivanjem do medalje u klizanju!

Neobična strana Igara: Plivanjem do medalje u klizanju!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

AUTORICA jedne od najneobičnijih i najsmješnijih priča Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru je njemačka brza klizačica Anni Friesinger-Postma.

Ona je u subotnjem polufinalnom dvoboju ekipnog dohvatnog natjecanja u cilj ušla stilom koji je više nalikovao na plivanje nego na klizanje.

Naime, na ulasku u posljednji zavoj 33-godišnja Njemica je izgubila ravnotežu i pala na trbuh, ali se nije predala već se doslovno dovukla do cilja, a u završnici je desnu nogu bacila prema naprijed kako bi se vrijeme što prije zaustavilo, jer se čip koji registrira prolazak kroz cilj nalazi u klizaljci.

Njezine su se akrobacije pokazale uspješnima jer je u cilj ušla sa 23 stotinke prednosti pred Amerikankama, čime je svojoj reprezentaciji osigurala nastup u finalu. A njezine su kolegice, istina bez nje jer ju je u borbi za zlato zamijenila Katrin Mattscherodt, to znale iskoristiti. Uzele su najsjajnije odličje, ali glavna je junakinja ipak ostala Anni Friesinger-Postma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pomislila sam: Ne, ne, padam. Ne, ne, ne! Mislila sam da sam uprskala stvar cijeloj ekipi. Ali, na kraju sam ipak dobila zlato oko vrata. Ta će medalja ostati upisana u povijesti", rekla je Friesinger-Postma, a njezina kolegica Daniela Antschütz Thoms je dodala:

"Njezin nam je pad dao snage za finale."

Priznanje je Njemici odala i Amerikanka Jen Rodriguez.

"Bila je dovoljno pametna da zarotira klizaljku točno na vrijeme da osigura pobjedu."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara