HRVATSKA - MAĐARSKA

Netko prodaje MUP-ove ulaznice za 3400 kuna. Je li ih policija dobila besplatno?

Netko prodaje MUP-ove ulaznice za 3400 kuna. Je li ih policija dobila besplatno?
Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija se nakon četiri i pol godine i svastike na Poljudu vraća u Split. Viceprvaci svijeta igraju protiv Mađarske sutra od 20:45 u kvalifikacijama za Euro 2020 godine.

Poljud će biti pun navijača, a dolazak je najavilo i 1.500 Mađara. Policija u Splitu stoji na svim stranama. Najveće osiguranje će biti na dan utakmice, a posebno na ulazima na Poljud. 

Ulaznice za utakmicu rasprodane su u rekordnom roku, a na jednom internet servisu za preprodaju naišli smo na brojne oglase ljudi koji prodaju ulaznice, iako je HNS strogo zabranio prodaju na crnom tržištu i jasno naglasio da će se na ulazima kontrolirati osobni podaci. Ako ne budu isti kao na osobnoj ispravi, osoba će biti udaljena sa stadiona.

Najskuplje ulaznice prodaju se za 3400 kuna, a zanimljivo, one glase na Ministarstvo unutarnjih poslova. Na njima piše "pozivnica", a ulaznice takvog tipa su najčešće besplatne. Nije poznato je li MUP od HNS-a dobio besplatan dio ulaznica i kako je moguće da netko prodaje ulaznice koje je dobila policija.


Zbog toga smo poslali upit policiji i objavit ćemo odgovor kada ga dobijemo. U HNS-u ne žele komentirati ovu situaciju pa su nas uputili na MUP.

Priopćenje HNS-a o ulaznicama:

"Sve ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). 

Sukladno Uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu s podacima na ulaznici bit će zapriječen ulaz na stadion te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca, a kako su sukladno zakonskim propisima u prekršaju napominjemo da mogu biti zadržani i predani policiji na nadležni prekršajni postupak.

Upozoravamo sve navijače da s ulaznicama koje kupe kod preprodavača odnosno na crnom tržištu neće moći ući na stadion i bit će im oduzete bez prava na povrat novca", stoji u objavi HNS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara