TENIS

Ovo može samo Split: Pogledajte neviđenu snimku slavlja Goranovog Wimbledona

Ovo može samo Split: Pogledajte neviđenu snimku slavlja Goranovog Wimbledona
Screenshot: Youtube

SVI znamo gdje smo bili kada je Goran Ivanišević 2001. osvojio Wimbledon, kao što smo svi vidjeli i snimke nevjerojatnog dočeka kojeg su mu Splićani priredili na Rivi. Međutim, ova snimka do sada je bila neviđena.

Na dan kada je potvrđeno da se ove godine Wimbledon neće održati zbog pandemije koronavirusa, procurila je nova snimka ludila povijesnog čak i za "najluđi grad na svitu", kako ga je zvao Miljenko Smoje.

Ona pokazuje kako se čudesni Goranov trijumf slavio u kvartu u kojem je postao tenisač. Firule su u Hrvatskoj sinonim za splitski KBC, ali tenisači znaju da su u tom dijelu Splita i teniski tereni na kojima su počinjali Nikola Pilić, Željko Franulović i Goran Ivanišević.

Goranovo osvajanje Wimbledona zato se tamo slavilo posebno neobuzdano. Ispred dućana Bone, glavne točke Firula, cijeli kvart je izašao na ulicu koju su blokirali navijači sa zastavama i bengalkama, a neki od njih su počast Ivaniševiću odlučili iskazati tako što su s obližnjih terena donijeli sudačku stolicu, rekete i loptice te počeli igrati tenis.

Nakon nekog vremena morala je intervenirati specijalna policija kako bi se fešta maknula s ceste, a promet se mogao nastaviti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara