KORONAVIRUS U SPORTU

Newcastle zbog koronavirusa poslao zaposlenike na godišnji odmor

Newcastle zbog koronavirusa poslao zaposlenike na godišnji odmor
Foto: Getty Images / Guliver Image

NEWCASTLE je postao prvi engleski prvoligaš koji je zaposlenike stavio na privremeni godišnji odmor kao odgovor na krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

Kako javlja BBC, direktor Newcastlea Lee Charnley je obavijestio osoblje mailom u ponedjeljak o odluci koja je donesena za dobrobit klupske budućnosti.

Newcastle se priključio drugoligašima Birmingham Cityju i Millwallu, u kojima su veći dio svojih djelatnika, uz iznimku igrača i stožera prve momčadi, poslali na godišnji odmor.

Britanski ministar financija Rishi Sunak je početkom mjeseca najavio da radnici na odmoru mogu tražiti 80 posto plaće do 2500 funti mjesečno u sklopu plana za očuvanje radnih mjesta u krizi s koronavirusom.

Vlasnik Newcastlea Mike Ashley, koji posjeduje veći udio kluba, nije popularan kod navijača od kojih su tisuće izbjegavale dolaske na utakmice ove sezone u znak prosvjeda protiv njegovog vlasništva. 

Ashley se našao na udaru kritika ovaj mjesec kada su određenom broju navijača naplaćene godišnje ulaznice za sljedeću sezonu iako je ova sezona suspendirana.

Ashley se prošli tjedan ispričao navijačima, a onda je od vlade tražio da mu dopusti da ostavi otvorene svoje trgovine sportskom opremom iako su sve trgovine zatvorene zbog pandemije koronavirusa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara