Neymar za smješkanje dobiva 350 tisuća, a za šutnju 2,5 milijuna eura

Neymar za smješkanje dobiva 350 tisuća, a za šutnju 2,5 milijuna eura
Foto: EPA

MODERNI nogomet i sva zbivanja oko njega odavno su prešla granice normalnog i očekivanog, a sve češće svjedoci smo samo bizarnih i nevjerojatnih stvari i događanja. Posljednji u nizu takvih su novi detalji u Neymarovom ugovoru s PSG-om koji izazivaju prave kontroverze.

Dokumentarac Radija Monte Carlo otkrio je nekoliko bizarnih detalja iz Brazilčevog ugovora zbog kojih ćete promijeniti pogled na nogomet, ako to već niste prethodno napravili.

Ako ste mislili da Neymar navijače PSG-a pozdravlja samo zato što su mu dragi, prevarili ste se. Naime, on po posebnoj klauzuli u ugovoru dobiva čak 375.000 eura godišnje samo da pozdravi navijače prije i poslije utakmice. Ako mislite da je to nevjerojatan podatak, sljedeći će vas izuti iz cipela.

Brazilac dobiva nevjerojatnih 2,5 milijuna eura godišnje samo da ne kritizira odluke trenera francuskog prvaka, javlja RMC.

Također, tu je i klauzula po kojoj Neymar može zaraditi dodatna dva milijuna eura ukoliko u izboru za Zlatnu loptu bude među tri najbolja igrača.

U PSG-u su tako vrlo elegantno doskočili problemu Neymarovog ponašanja jer im novac očito nije problem. Ali, ne vrijede pravila za sve jednako. Kako smo pisali prije nekoliko dana, klub je službeno kaznio Marca Verratija jer je pijan vozio automobil.

Stoga, nameće se pitanje zašto Talijan nije zaslužio poseban tretman kao njegov brazilski kolega?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara