NHL otkrio plan za nastavak sezone: 24 ekipe u doigravanju

NHL otkrio plan za nastavak sezone: 24 ekipe u doigravanju
Foto: EPA-EFE

POVJERENIK  sjevernoameričke Nacionalne hokejaške lige (NHL) Gary Bettman potvrdio je u televizijskoj izjavi da će mogući nastavak prekinutog natjecanja biti izveden kao doigravanje za Stanley Cup u kojem će sudjelovati 24 momčadi.

Plan je da će se za naslov boriti 12 momčadi iz Istočne i 12 momčadi iz Zapadne konferencije, a za sedam najlošijih klubova je sezona završena 12. ožujka, kad je došlo do prekida natjecanja zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa. Sve utakmice će biti igrane u dva grada.

Bettman nije rekao o kojim se gradovima radi, ali je rekao da su u konkurenciji Chicago, Columbus, Dallas, Los Angeles, Las Vegas, Minneapolis, Pittsburgh, Toronto, Vancouver in Edmonton. Iako su među kandidatima tri kanadska grada, Bettman je rekao da će oni biti uzeti u obzir samo u slučaju da Kanada ukine obaveznu 14-dnevnu karantenu za sve koji dolaze u tu zemlju.

Bez jamstva, nema povratka

Povjerenik NHL-a nije jasno naznačio koji je očekivani datum početak natjecanja, ali je rekao da trening kampovi neće biti otvoreni prije 1. srpnja.

"Iako silno želimo povratak na led, nećemo poduzimati nikakve korake prije nego što dobijemo jamstva od medicinskih profesionalaca i relevantnih vladinih službi da imamo zajamčenu sigurnost. Ne želimo ići tamo gdje je velik broj zaraženih i ne želimo ići tamo gdje ne možemo jamčiti primjerena testiranja. Testiranja će biti opsežna, ali ne smije kolidirati s potrebama lokalnog stanovništva", rekao je Bettman te najavio da će odluku o gradovima domaćinima natjecanja vjerojatno donijeti u sljedeća tri do četiri tjedna.

Prema prijedlogu sustava natjecanja po četiri najbolje momčadi Istočne i Zapadne konferencije u trenutku prekida osnovnog dijela ove sezone bit će slobodne u prvom krugu, ali će se u međusobnim utakmicama boriti za mjesta nositelja. Boston, Tampa Bay, Washington i Philadelphia su četiri najbolje momčadi s Istoka, a na Zapadu su to St. Louis, Colorado, Vegas i Dallas.

Preostalih 16 klubova će u prvom krugu doigravanja igrati na tri pobjede, a parovi bi trebali biti Pittsburgh - Montreal, Carolina - New York Rangers, New York Islanders - Florida i Toronto - Columbus u Istočnoj konferenciji te Edmonton - Chicago, Nashville - Arizona, Vancouver - Minnesota i Calgary - Winnipeg u Zapadnoj.

Od drugog kruga bi se igralo na četiri pobjede.

"Očekujemo da će sezona trajati do kraja ljeta i početka jeseni", zaključio je Bettman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara