"Ni Bogu ne priznajem da je bolji od mene u jednoj utakmici"

"Ni Bogu ne priznajem da je bolji od mene u jednoj utakmici"

TRENER Hajduka Robert Jarni zrači gotovo nevjerojatnim optimizmom, kada se zna u kakvoj se situaciji nalazi. Hajduku, naime, nedostaje pet prvotimaca.

"Da, dobro sam raspoložen, ali zar postoji razlog da ne budem? Situacije je sjajna, čak blistava. Verpakovskis povraća, Cernat ima problem sa tetivom, a Živković za razliku od ove dvojice putuje s nama, iako sigurno neće igrati. No, kao što sam rekao, ne bojim se, imam 18 spremnih igrača u koje vjerujem." - rekao je Jarni.

Jarnijeva jedina opcija je zapravo teška pozitiva

"Da, ostali smo bez pet važnih igrača i to taman pred derbi, ali što ću? Da kukam i plačem nema smisla. Imam mlade igrače u koje imam povjerenja. Oni su mi pokazali u pripremnim utakmica da znaju, a sada imaju veliku priliku pokazati u derbiju vrijede li zaista. Što se tiče Tudora, on je dobro pa će vjerojatno igrati.

Toliku količinu optimizma Jarni izgleda izvlači iz ove sebi svojstvene misli: "Dinamo je ispred nas 15 bodova i što se toga tiče oni ispred nas jer su bolji, ali ja u jednoj utakmici ni Bogu ne priznajem da je bolji od mene. Kada vidim ovu mladost koja je toliko željna igrati, vrlo sam samouvjeren. Dinamo treba dokazati na terenu da je bolji, ukoliko to misli. Što se nas tiče, neupitno je da će oni koji istrče dati od sebe, jer to je veliki derbi koji mora motivirati svakoga. Treba ostavit dušu na terenu pa što bude." - napominje Jarni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi neiskusni igrači mogli bi "puknuti" pod pritiskom?

"Mislim da mladost i neiskustvo može biti i prednost. No ja mislim da se sve može riješiti kroz razgovor, a ja sam zaista puno razgovarao s njima i objasnio im kako treba pristupiti utakmici. Npr. puno nam je teže bilo protiv Šibenika, gdje smo također sa mladim igračima imali veliki imperativ pobjede. Tu su ti momci pokazali veliku zrelost i očekujem da tako bude i sutra.

Jednako teško je pobijediti i Intera i Dinama, barem tako kaže Jarni.

"Pripremali smo se kao i za svaku drugu utakmicu, samo što je ovdje veći naboj. Vjerujem da je jednako teško pobijediti i Osijeka i Dinama i Intera, samo što je više emocija u igri. Ne bih htio omalovažavati nikoga. Na toj se utakmici može svašta dogodit, no, što god se dogodilo, nećemo sad zbog jedne utakmice skidat glavu." - za kraj će Jarni.

V.B.
Foto:V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara