Nije šala: Arapi traže klub u bivšoj Jugi, a Varaždin im najprimamljiviji

Foto: Cropix / Željko Hajdinjak

ZVUČALO je kao stopostotni prvoaprilski pokušaj, ali današnja izjava predsjednika Varaždina Zlatka Horvata poziva na ozbiljnost. On tvrdi da je preko posrednika ostvario kontakt sa arapskim investitorima koji su zainteresirani za kupnju varaždinskom prvoligaša.

Prema dostupnim informacijama, radi se o ozbiljnom, i jasno vrlo "teškom" ulagačkom konzorciju iz Ujedinjenih arapskih emirata, koji želi uložiti novac u klub s područja bivše Jugoslavije. Osim Varaždina, interesira ih je i struktura HNK Rijeka. Kontakti srednjeistočnih ulagača s Varaždinom ozbiljniji su, a prema nekim izvorima, i vrlo konkretni. Varaždinski su čelnici na 30ak stranica podastrli materijal o povijesti kluba, vrijednosti kadra, ali i dugovanjima.

"Prije mjesec dana kontaktirani smo od posrednika koji zastupa grupu arapskih investitora koja planira ulagati u sport, sa interesom za kupnju NK Varaždina. Na njegovo traženje dali smo podatke o klubu, djelatnosti, stadionu, a pogotovo igračkom kadru", za eVarazdin je rekao predsjednik Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije više od dvije godine završen je plan privatizacije kluba, ali dalje od planiranja nije se otišlo. Ne čudi, s obzirom na situaciju na tržištu i prazne dresove i najvećih hrvatskih klubova. Ustajali proces privatizacije, koji se praktički niti ne može nazvati procesom, problematika je i u kontaktu s arapskim šeicima. No, pokaže li se njihov interes dovoljno jakim, jasno je da će i privatizacija kluba biti ubrzana.

"U ovom trenutku ne postoji mogućnost kupnje kluba, ali krenuli smo u proces preoblikovanja kluba, a planiramo ga završiti do kraja godine. Ostali smo u kontaktu, i kad postupak završi sjest ćemo za stol i pokušati konkretno razgovarati", objašnjava Horvat, odgovarajući na upit je li Varaždin zaista u najužem izboru arapskih ulagača.

Arapi žele stvoriti klub koji bi se svake godine borio za naslov prvaka nacionalnog prvenstva, ali i sudjelovao u europskim natjecanjima. Varaždin unatoč svim problemima i besparici, drži poziciju u sredini HNL ljestvice i odgaja talente za veće domete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara