Nije svako zlo za zlo: Austrijanci se hrabre, u zabludi su da više nismo pravi

SLAVEN BILIĆ danas je ponovio kako je reprezentacija puna samopouzdanja te da su svi fizički i psihički spremni uoči utakmice s Austrijom.

Slaven Bilić je obraćanje novinarima u Sheratonu započeo rekapitulacijom stanja igračkog kadra u reprezentaciji.

"Sve je dobro, igrači su se vratili. Neki od njih su i ostali tu, a neki su jučer išli kućama. Što se tiče ostalih stvari znamo da naše želje što se tiče Manuela Pamića nisu naišle na plodno tlo pa će se on vratiti u svoj klub i neće s nama na Euro. Što se tiče Klasnića, on je otišao u Bremen, radi se o rutinskom pregledu koji je već davno bio dogovoren. Atmosfera je vrlo dobra, ona je zapravo sjajna još od vremena kada smo se prvi puta okupili u Livornu", ističe izbornik Slaven Bilić. 

Od subotnjeg remija protiv Mađarske na gostovanju i ne baš sjajne igre, svi se pitaju hoće li Hrvatska biti prava na Euru, što je s napadačima te je li reprezentacija spremna za velike izazove.

"Pričali smo pojedinačno nakon utakmice i jutros, ali sve je to bilo jako kratko tako da ćemo detaljnije pričati kada dođemo u Austriju. No, ne sumnjam da oni na to gledaju vrlo pozitivno. Ne u smislu da su zadovoljni svojom igrom protiv Mađarske već da prezentacija u toj utakmici neće utjecati na naš moral. Znamo da smo griješili, ali mi smo apsolutno psihički i fizički spremni. Motiva neće nedostajati, treba još jedino malo smiriti igrače. To je vrlo poželjno prije svakog velikog natjecanja" objašnjava hrvatski izbornik.

Bilić: Austrijanci misle da nismo pravi, ali grdno se varaju

Naši protivnici u skupini B, Nijemci, svladali su nakon puno muke Srbiju s 2:1 dok su Poljaci remizirali s Dancima (1:1). Čini se da izbornika Bilića ne brine previše kako igraju drugi, već kako će najbolje posložiti momčad za prvu, vrlo važnu utakmicu.

"Ne, nisam gledao te utakmice. To su napravili Šušak i Ciprić. Čuli smo se telefonom, još ćemo razgovarati kad se oni vrate. Moram odmah napomenuti  da ne razmišljamo previše o protivnicima. Nama je najbitnija Austrija, ali nemojte misliti da su meni Nijemci i Poljaci nekakva nepoznanica. Što se tiče Austrije oni se sada hrabre, misle da mi nismo pravi, ali grdno se varaju. Gledajte, da smo mi umorni, da smo iscrpljeni, da je loša atmosfera onda bi to bio problem, međutim ovako vjerujemo u kvalitetne nastupe i vrlo smo optimistični."

"Na naslovnici knjige o Hrvatskoj na europskim prvenstvima nisam trebao biti ja nego Davor Šuker"

U zagrebačkom Sheratonu je predstavljena i knjiga novinara Miše Cvijanovića "Hrvatska na europskim prvenstvima", s naslovnicom na kojoj je upravo Slaven Bilić.

"Ovo sam već rekao prije mjesec dana. Jednostavno ne mogu shvatiti zašto sam ja na prvoj stranici ove knjige. To nema nikakvog smisla. Ako je netko trebao biti, onda je trebao biti Davor Šuker. Nije to nikakva skromnost, nego je to tako", kaže Slaven Bilić o najnovijoj knjizi.

V.B.
Foto: M.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara