Nijemci najavljuju: Navalit ćemo na Hrvate

SUPEROFENZIVNOM igrom na obrambeni hrvatski stil. U takvom svjetlu utakmicu Njemačke i Hrvatske u Klagenfurtu vide iz stručnog stožera Joachima Löwa.

Slično kao i Fabio Capello, i njemački je izbornik Hrvate procijenio sastavom koji se voli braniti pripisujući to igračkom habitusu izbornika Slavena Bilića. Zato će, kao i protiv Poljske, Nijemci žestoko navaliti od prve minute s tri napadača: Gomezom, Kloseom i Podolskim.

"S napadačkim tercetom želimo razjasniti sve nedoumice u skupini i osigurati četvrtfinale", izjavio je Löwov asistent Hans-Dieter Flick.

Pomoćnik Joachima Löwa zadužen za snimanje naše reprezentacije, smatra Bilićevu momčad daleko opasnijim suparnikom od Poljaka.

"Hrvatska je snažan suparnik. U obrani su kompaktni, a individualnom klasom su superiorni Poljacima", izjavio je Flick nastavivši ekspertizu:

"Luka Modrić i Mladen Petrić imaju izvanserijski individualan talent, dok Ivica Olić radi neumorno i pokušava stvoriti prostor."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska momčad ima agresivni mentalitet. Nema sumnje da da će izvući zadnje zalihe energije da bi nas pobijedili. To im ne smijemo dopustiti", zaključio je Flick.

Podolski ima dva srca

Nakon što je Miroslav Orzechowski, predsjednik političke stranke Katolička liga poljskih obitelji, izjavio da bi se Lukas Podolski trebao odreći svog poljskog državljanstva, obzirom da trenutačni poljski zakoni ne dopuštaju dvojno državljanstvo, ovaj mu je odgovorio.

"Nemam poljsku putovnicu, ali svejedno u mojim grudima kucaju dva srca", rekao je Podolski, koji objašnjava da unatoč nedostatku poljskog državljanstva nije zaboravio zemlju u kojoj je rođen, čemu u prilog ide i činjenica da se nakon pogodaka za "elf" protiv Poljske u prvom kolu Eura uopće nije veselio.

Iz Poljske u Njemačku Podolskijevi su se roditelji preselili 1987. godine, dvije godine nakon Lukasova rođenja. Porijeklom su oboje Nijemci. Zato su i dobili državljanstvo.

Totalsport/M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara