Nijemci se ne boje nikog: "Svejedno je hoćemo izvući Nizozemsku ili Španjolsku"

Foto: AFP

UOČI ždrijeba skupina za Europsko nogometno prvenstvo koji će se održati u petak u Kijevu, izbornik Njemačke Joachim Low sugerira kako se ne opterećuje "kakvu će utakmicu zaigrati kuglice".

Nijemci se nalaze u drugom šeširu, u kojem su još Italija, Engleska i Rusija. U prvom šeširu su Španjolska i Nizozemska, pobjednik i finalist zadnjeg Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, ali i domaćini Ukrajina i Poljska, kvalitetom znatno slabije momčadi od Španjolaca ili Nizozemaca.

"Ne strahujem od toga hoćemo li izvući Španjolsku ili Nizozemsku. Znam da je doslovno sve moguće, budući da nismo nositelji u prvom šeširu. U našoj reprezentaciji je puno igrača koji igraju u vrhunskim njemačkim ili stranim klubovima, koji se znaju nositi s pritiskom" rekao je Low, te dodao.

"Sasvim je pogrešan pristup pričati samo o Španjolskoj ili Njemačkoj, ne vrti se Euro samo oko te dvije reprezentacije. Ima još barem četiri ili pet reprezentacija koje se nadaju naslovu prvaka Europe. Europsko prvenstvo je teže od Mundijala jer često odlučuju samo nijanse."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara