"Niko je ozljedu primio vrlo zrelo"

"NIKO KRANJČAR se nakon operacije osjeća dobro i cijelu je stvar primio vrlo zrelo, znajući da su ozljede sastavni dio nogometa", saznajemo od glasnogovornika HNS-a Davora Gavrana koji nam je prenio dojmove izbornika Bilića koji se danas čuo s hrvatskim reprezentativcem.

Pukla sindesmoza

Niko zapravo nije imao sreće. Specifična ozljeda koju je zaradio u utakmici protiv Slovenije dešava se samo u jedan posto ozljeda gležnja.

"Pukla je sindesmoza, što je druga riječ za vezivno tkivo u potkoljenici. To je vrlo rijetka, izolirana ozljeda koja se dešava samo u 1 posto ozljeda gležnja", dodao je Gavran riječi reprezentativnog doktora profesora Nemeca koji je jučer prije podne prisustvovao operaciji u londonskoj klinici Hampshire.

"Operacija je trajala 30 minuta i bila je jako uspješna. Učvršćeno je oštećeno tkivo, a upotrebljena je nova operativna metoda. Niko se nakon operacije osjećao dobro", objasnio nam je Gavran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do punog pogona za tri mjeseca

Očekuje se da bi Portsmouthov u akciji mogao biti tek nakon 3 mjeseca.

"Niko će štake upotrebljavati šest tjedana, no već će nakon četiri polako hodati u bazenu kao u pretfazi potpunog opterećenja noge. To će trajati dok se stanje ne stabilizira, a pretpostavlja se da bi se to moglo dogoditi za dva i pol do tri mjeseca. Tada bi trebao uslijediti potpuni povratak u puni pogon.", saznajemo od glasnogovornika Gavrana.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara