"Nismo ´smiješan klub´, a Liga 16 je totalni kolaps hrvatskog nogometa"

"Nismo ´smiješan klub´, a Liga 16 je totalni kolaps hrvatskog nogometa"

"AKO JE Dinamo smiješan klub, kakav je onda klub koji se ne ograđuje od rasističkih ispada svojih navijača", oštro je Splićanima odgovorio Damir Vrbanović.

"Recentni događaji - nekorektne Hajdukove objede - su me ponukali na ovaj istup jer ne želimo ostati šutke na rečenice naših rivala koje su ispod razine sportske komunikacije." objavio je Dinamov direktor.

"Hajdukovo nazivanje Dinama smiješnim klubom je poniženje svih kojima je plava boja u srcu i kluba koji svoje poslove javno artikulira i ne služi se zakulisnim igrama"

Podsjetio je tada Vrbanović kako je tekla priča oko Dinamovog zahtjeva za stranim sucima za utakmice protiv Hajduka i zatim odustajanja od istog: "Nakon što smo zbog inertnosti HNS-a došli u pat-poziciju, taj zahtjev je irelevantan. Čekali smo odluku Izvršnog odbora koji se ponio neprofesionalno. Zbog toga je naš zahtjev postao bespredmetan."

"Na naše odustajanje Hajduk je Dinamo nazvao smiješnim klubom, što je poniženje svih kojima je plava boja u srcu i kluba koji svoje poslove javno artikulira i ne služi se zakulisnim igrama"

Zapitao se tada Vrbanović odakle pravo Hajduku da nekome dijeli packe i naziva ga "smiješnim klubom" kada se ničim nije ogradio od postupaka Zlatka Vujovića i Drage Gabrića koji su napali igrače Varteksa zato što su se previše zalagli u igri i slavili pobjedu na Poljudu.

Dinamo nadalje proziva Hajduk zbog toga što nikako nije izdao službeno priopćenje u kojem se klub jasno ograđuje od rasističkog skandiranja dijela njegovih navijača.

Treća zamjerka Dinama na račun Hajduka se odnosi na to što "svaki put kada je igrač Hajduka kažnjen (Buljat, Andrić), predstavnik tog kluba u Udruženju klubova Prve HNL (Štimac) mijenja odluke kako bi se igrače Hajduka amnestiralo."

Ovom reternu na poljudsko dobacivanje o "smiješnom klubu", Vrbanović je dodao i "kad smo kod njihovog utjecaja u HNS-u, treba se sjetiti i kazne igranja bez gledatelja zbog rasističkog skandiranja navijača, koju je Hajduk trebao odraditi protiv Sesveta, ali je kazna poništena nakon što je Hajduk prijetio povlačenjem iz svih tijela saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budalaština je pričati kako je Liga 16 veliki uspjeh za hrvatski nogomet"

"Do Lige 16 se došlo nakon mnogo kompromisa i ustupaka u vezi licenciranja. Imam izvrsne informacije o financijskom stanju naših klubova i kažem da Liga 16 znači totalni kolaps i poluamaterizaciju hrvatskog nogometa" krenuo je tada Dinamov direktor na Hajdukovu utvrdu - Udrugu prvoligaša.

Vrbanović je naveo primjer Croatie Sevete kao poučak onom što će se  dogoditi po omasovljenju HNL-a: "Klub nema uvjete za igru na svom stadionu , ni navijača koji bi ga gledali"

Podsjetio je zatim kakve je učinke na sport ostavila globalna ekonomska kriza čije prave posljedice hrvatski sport još nije osjetio, jer očekuje da sponzori počnu odustajati prije sezone 2009/10:

"U zadnjih šest mjeseci svijet i sport su se dramatično promijenili i zbog posljedica krize mi ćemo još razmisliti što s Lokomotivom. Budalaština je pričati kako je Liga 16 veliki uspjeh za hrvatski nogomet. To je sulud projekt"

"Udruženje klubova se pod Štimčevim vodstvom raspalo"

Nekadašnji predsjednik Udrženja klubova 1 HNL se osvrnuo na učinak njegovog nasljednika na toj funkciji: "Udruženje klubova se pod Štimčevim vodstvom raspalo. Javnost se obmanjuje pričama o uspješnom radu i isplativosti projekta Volim nogomeT, a ja vam mogu reći da je Dinamo ove godine iz navedenog izvora dobio 10 tisuća kuna."

Z.A.
Foto: Ronald Goršić (Cropix)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara