Njemački mediji prozvali hrvatsku pobjedu nad Marokom "suverenim nastupom favorita"

NJEMAČKE sportske novine potvrđuju ono što se vidjelo danas na terenu u Stuttgartu: da je visoka pobjeda Hrvatske nad Marokom sasvim očekivana. "Dvostruki olimpijski pobjednik u rukometu, Hrvatska, danas je opravdala svoju titulu favorita", kaže nacionalna televizija ARD.

Vodeći njemački sportski časopis "Kicker" kaže da su hrvatski rukometaši odradili rutinski zadatak. Napominju i da je "suverena pobjeda došla unatoč izostanku prvog vratara Vlade Šole i suspendiranog Davora Dominikovića".

Od 5900 navijača u dvorani bilo je oko 2000 Hrvata,a na "frenetično navijanje brojnih navijača  rukometaši su uzvratili izvrsnim nastupom", spominje se. Njemački komentatori se pomalo pribojavaju odlične igre i Hrvatske i Islanda, kojeg zovu "tajnim favoritom", posebno nakon što su vidjeli jučerašnji nastup svoje ekipe koji nije baš bio na samom vrhu. Kažu da je sreća da je prvi njemački nastup bio protiv Brazila.

Nenastupanje Dominikovića na svim je portalima vezanim uz Svjetsko prvenstvo jedna od glavnih vijesti, ali slažu se i da je hrvatska obrana čak i bez njega igrala vrlo dobro.

Ivano Balić opet je glavni favorit za igrača turnira, a spominje se i da je tu titulu ponio na pet različitih natjecanja. Današnja Balićeva igra nikog u Njemačkoj nije posebno fascinirala, ali nema sumnje da će on uskoro zasjesti na sve naslovnice sportskih časopisa.

J.D.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara