Njemački psiholog: Bayern je prvak svijeta u pričanju

Njemački psiholog: Bayern je prvak svijeta u pričanju
Foto: Getty Images

PREMDA su se Bayernovi rezultati poboljšali u odnosu na već čuvene četiri utakmice bez pobjede između 25. rujna i 6. listopada, Niko Kovač i dalje je izložen čestim pitanjima o krizi. 

Na tiskovnoj konferenciji uoči subotnjeg bundesligaškog ogleda s Borussijom Dortmund (18:30), Bayernova trenera pitali su je li mu potrebna pomoć sportskog psihologa jer svakodnevno na površinu izlaze informacije kako svlačionicom vlada nezadovoljstvo.

"S obzirom na pobjedničku atmosferu, Bayern proteklih godina nije posezao za sportskim psihologom jer nije bilo potrebe. S igračima redovito komuniciram i svojim ponašanjem pokušavam pozitivno utjecati na njih", odgovorio je Niko Kovač čijim se metodama, prema pisanju njemačkih medija, protivi većina igrača.

Bild, jedan od medijskih predvodnika u informiranju o Bayernovoj krizi, kontaktirao je sportskog psihologa Matthiasa Herzoga kako bi pokušao razotkriti pozadinu krize.

"Bayern München europski je prvak u pričanju. Već tjednima najavljuje bolju igru, ali ne uspijeva. To je kao kada vam prijatelj kaže da će doći po vas u dva ujutro. Znate li kolike su šanse za to? Jednake nuli", slikovito je obrazložio Matthias Herzog.

Bayernov zdravstveni tim posljednjih je tjedana bio osobito angažiran u saniranju mnogobrojnih ozljeda. Matthias Herzog obrazložio je kako su ozljede zapravo posljedica - nezadovoljstva.

"Ako su igrači nezadovoljni, ozljeda će biti više", ustanovio je na temelju bogatog iskustva i pojasnio kako Bayern München može prebroditi mentalnu krizu koja ga je zahvatila u posljednjih pedesetak dana.

"Kohezija. Bitna je kohezija. Igrači se međusobno moraju pogledati u oči. Pokušavati biti ekipa i biti ekipa dva su različita pojma."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara