regija

Nogometaš optužio bivšeg izbornika Srbije da ga je tražio novac da igra

Nogometaš optužio bivšeg izbornika Srbije da ga je tražio novac da igra
Foto: Getty Images

SLAVOLJUB MUSLIN, bivši izbornik Srbije, optužen je da je uzimao novac igračima u zamjenu za igranje u prvoj momčadi.

O tome je progovorio Essau Kanyenda, nogometaš Lokomotiva iz Moskve koji je ranije vodio srpski stručnjak. 

"Muslin mi je rekao: 'Ako želiš igrati u Lokomotivu, moraš platiti'", kazao je Kanyenda za Championat.com.

"Svakog mjeseca 2.500 dolara. Odmah sam odbio. Ne mogu tako igrati. Ako treba, vratit ću se u Rostov, nema problema. U Lokomotivu su doduše bile visoke plaće, ali ja nisam mnogo zaradio jer sam tamo proveo tek šest mjeseci", dodao je napadač rodom iz Malavija. 

Srpski stručnjak oštro je demantirao optužbe na svoj račun.

"Kad sam ja bio trener Lokomotiva, taj igrač nije igrao tamo. Došao sam u siječnju 2006. godine i te osobe nije bilo u momčadi. Nikad u životu nisam vidio Essaua Kanyendu i ne razumijem zašto govori takve stvari, zaista ne razumijem. Nikada nisam čuo da je on igrao u Lokomotivu, čak ni kasnije kad sam otišao. A i zašto bih takvo nešto uopće i radio? U Moskvi sam imao plaću 100 tisuća dolara mjesečno. Zašto bih od nekog igrača tražio dvije i pol tisuće", kazao je Muslin u kratkom obraćanju za ruske medije.

Bivšem izborniku Srbije Lokomotiv iz Moskve bio je prvi angažman u Rusiji, a poslije toga radio je i u Khimkiju, Krasnodaru i Amkaru.  Da je uzimao novac od nogometaša i "gurao" ih da igraju, optužio ga je i Oleg Samsonov kojeg je trenirao u Krasnodaru.

Ni u reprezentaciji nije prošao bez sličnih optužbi. Dok je vodio Srbiju, Mateja Kežman ga je javno prozvao što Sergej Milinković-Savić ne dobiva šansu jer njegov menadžer "ne pristaje na kombinacije" s izbornikom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara