Nogometaši u Engleskoj u petak bojkotiraju društvene mreže zbog rasizma

Nogometaši u Engleskoj u petak bojkotiraju društvene mreže zbog rasizma
Foto: Getty Images/Guliver Image

NOGOMETAŠI u Engleskoj i Walesu od petka do subote bojkotirat će društvene mreže u znak protesta protiv rasizma.

Udruga profesionalnih nogometaša ogorčena je načinom na koji se društvene mreže nose i kako reagiraju na razne oblike rasizma koji se na njima sve češće pojavljuju. Nakon posljednjeg incidenta, u kojem je Unitedov kapetan Ashley Young vulgarno izvrijeđan nakon poraza od Barcelone, igrači su odlučili protestirati.

"Što je previše, previše je. U petak šaljemo poruku svima koji na ovaj način online vrijeđaju bilo koga, a ne samo nogometaše. Bojkot je samo mali korak, ali mi igrači ujedinjeni smo u borbi protiv rasizma", rekao je Watfordov kapetan Troy Deeney, koji je i sam bio meta rasističkog vrijeđanja.

"Došlo je vrijeme da Twitter, Instagram i Facebook počnu strogo kontrolirati što se objavljuje na njihovim kanalima i preuzmu odgovornost za ono što njihovi korisnici moraju trpjeti zbog toga što netko misli da su krivog spola, rase ili vjere", dodao je Unitedov igrač Chris Smalling.

Nogometaši će bojkotirati spomenute servise od petka od 8:00 do subote u isto vrijeme, a prije bojkota će objaviti fotografiju s porukom #Enough (#Dosta).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara