Nogometni "šlamperaj" na škotski način

AKO ste mislili da se samo u Hrvatskoj i “divljem istoku” događaju čudne stvari u nogometu, onda ste se prevarili. Ni bogati i civilizirani Zapad nije pošteđen “šlamperaja”. Prošlog četvrtka jedan se dogodio u brdovitoj Škotskoj tijekom izvlačenja parova polufinala tamošnjeg Liga kupa.

Naime, isprva je objavljeno kako će Dundee United u polufinalu igrati protiv Heartsa, no kasnije je otkriveno da je došlo do pogreške u redoslijedu izvlačenja, pa su parovi promijenjeni.

Kao rezultat svega, Hearts će u polufinalu igrati s Rangersom, a Dundee United ide na Aberdeen.

"Ovo je totalna farsa i sramota. Potrošio sam četiri sata dogovarajući s ljudima iz Heartsa detalje oko utakmice koja se uopće neće održati, izjavio je ogorčeni predsjednik Dundee Uniteda Eddie Thompson. "Nikada nisam za takvo što čuo a kamoli doživio. Kad sam nazvao našeg menadžera da mu otkrijem 'sretnu' vijest, možete misliti kako je reagirao. Bio je zaprepašten jednako kao i ja", dodaje je predsjednik Dundee Uniteda.

Thompson je u četvrtak navečer pokušao otkriti kako se jedna u biti jednostavna operacija mogla izroditi u katastrofu širokih razmjera. Međutim, kad je saznao razloge, nije mogao vjerovati svojim ušima što je čuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpuno nevjerojatna priča. Nije im bilo dovoljno što nisu u stanju četiri broja izvući kako treba, nego im je još trebalo četiri sata da nam to dojave. Ima li igdje takve organizacije?", cinično se zapitao Thompson.

Sad kad je napokon saznao protiv koga njegov klub igra u polufinalu, Thompson obećaje kako će učiniti sve da se ta utakmica ne igra na Hampden Parku.

"Ne želimo da Dundee United i Aberdeen igraju na polupraznom stadionu, a nije pošteno da naši navijači moraju putovati u Glasgow i smrzavaju se daleko do kuće. Moramo biti pošteni prema navijačima i igrati na Tynecastleu u Edinburghu. Taj stadion je blizu i jednim i drugima", tvrdi Thompson.

Nije prvi put da se dogodila pogreška prilikom izvlačenja parova u nekom od škotskih kupova. Sličnu pogrešku Škotski nogometni savez napravio je u prosincu 2006., kada je Ross County dva puta izvučen iz “šešira”, pa je u to vrijeme izvršni direktor, David Taylor morao ponoviti izvlačenje u FA kupu na sramotu škotske krovne kuće nogometa i opće zaprepaštenje prisutnih. 

Totalsport

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara