transferi

Novi Pirlo zaludio i Romu: Brescia ga ne pušta ispod 28 milijuna eura

Novi Pirlo zaludio i Romu: Brescia ga ne pušta ispod 28 milijuna eura
Foto: EPA

ROMIN sportski direktor Monchi na udaru je oštrih kritika. Klupski navijači i lokalni mediji optužuju ga za lošu selekciju, odnosno transfernu politiku u proteklom ljetnom prijelaznom razdoblju.

Roma je ljetos za pojačanja izdvojila 130,6 milijuna eura. U rimski klub pristiglo je desetak nogometaša, među kojima i Ante Ćorić za šest milijuna eura.

Međutim, Monchi se ne obazire na kritike i ne odustaje od svojih načela. I u Romi, kao nekoć u Sevilli, namjerava izgraditi dinastiju koja će u budućnosti vladati talijanskim nogometom.

S procesom izgradnje započeo je već proteklog ljeta. Namjerava ga nastaviti angažiranjem Sandra Tonalija (18), defenzivnog i centralnog veznjaka kojeg su talijanski mediji već prozvali legitimnim nasljednikom Andree Pirla.

Sandro Tonali, prema tvrdnjama talijanskih medija, reinkarnacija je Andree Pirla. Na mitskog veznjaka, koji je karijeru također započeo u Bresciji, podsjeća i igračkim sposobnostima i fizionomijom.

Zrelim izvedbama u Bresciji izazvao je strahoviti interes širom Europe. Osim Juventusa te Milana i Intera traže ga i Chelsea i Arsenal.

Prema informacijama talijanskih medija, Roma je trenutačno najozbiljniji prosac. Monchi ubrzano posljednjih dana pregovara s Bresciom. Premda je Tonalijeva tržišna cijena 15 milijuna eura, Brescia od svih klubova u pregovorima potražuje 28 milijuna eura.

"Sigurno je da nikad skuplji igrač nije igrao u drugoj talijanskoj ligi. Nadmašit će Marca Verrattija koji je u Paris Saint-Germain otišao za 12 milijuna eura. Već su mi se javili Milan, Juventus, Roma... Međutim, velika je to utrka i još se ne zna tko će prvi proći kroz cilj", zagonetno je poručio Tonalijev menadžer Roberto La Florio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara