"Novi slučaj Vlaović": Izigrali Juve i prodali Kneževića u Torino?

ČUDNE okolnosti oko transfera Darija Kneževića dodano su začinile indicije talijanskih novinara koji s dosta pozornosti prate trgovački mooving oko igrača kojeg su mediji još prije deset dana "službeno" preselili u Juventus.

La Stampa već nekoliko dana detaljno izvještava o okolnostima i zaokretima u slučaju Knežević, dok se naš reprezentativac u Selcu oporavlja od ozljede, a prenose mu se samo bitne informacije. La Stampa je prije dva dana objavila pozadinu pregovora s Torinom, koji je ponudio dva milijuna eura za otkup cijelog ugovora i Bottonea na poklon.

Ozbiljni torinski dnevni list, najprodavaniji u Italiji, secirao je i konfuziju u kojoj se našao hrvatski nogometni reprezentativac Dario Knežević.

“Moguće je da je Knežević imitirao svog sunarodnjaka Gorana Vlaovića, koji je prije deset godina paralelno potpisao ugovore s Napolijem i Valencijom”, piše La Stampa, nagađajući kako je moguće da već objavljenu posudbu iz Livorna u Juventus predsjednik Kneževićeva dosadašanjeg kluba Aldo Spinelli odjednom dematira i preinači sve u transfer u redove Juveova gradskog rivala Torina.

Poanta je, zaključuju u redakciji torinskog dnevnika, u tome što je Spinelli u zadnji čas dobio mogućnost inkasirati par stotina tisuća eura više za svog stopera. Juve bi ga posudio na godinu dana, plaćao ga u tom razdobolju i za godina dana po mogućnosti otkupio ostatak ugovora. Torino bi odmah otkupio ugovor 26-godišnjeg Hrvata i Spinelliju bi to donijelo čistih milijun i pol eura.

“I Knežević igra dvostruku igru. Najprije kaže da bi radije u Juventus, obzirom na ime kluba. Onda se povjerava prijateljima da je Torino bolja opcija, jer vjeruje da bi lakše postigao standardnost i onda očuvao reprezentativni status”, stoji u tekstu.

Talijani se također pitaju je li Kneževićev liječnički pregled samo formalnost, obzirom na dosta zagonetnu ozljedu koljena s Europskog prvenstva. Liječnička služba hrvatske reprezentacije ustanovila je da se samo radi o istegnuću ligamenata.

Dio priče oko bivšeg Rijekina stopera objasnio je sam Spinelli.

"Prvo, ja ga uopće ne bih prodovao. Činim to samo stoga što on ne želi igrati u drugoj ligi jer se boji za status u nacionalnoj momčadi. Do ponedjeljka ćemo sve znati. Što se nas tiče, postigli smo dogovor s Torinom i sad čekamo Kneževićevo “da”. On se pak dogovorio s Juventusom. Nemam ništa protiv, ali ponuda nas mora zadovoljiti, to jest mora biti jednako dobra kao ona Torina. Jednostavno, ja sam tu da branim interese Livorna, a ne pojedinog igrača.", rekao je Spinelli.

D.R./Totalsport
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara