Novi UFC spektakl u veljači: U oktogon se vraća legendarni Brazilac

Novi UFC spektakl u veljači: U oktogon se vraća legendarni Brazilac
FOTO: EPA

UFC je danas objavio da će se legendarni Brazilac Anderson Silva vratiti u oktogon u veljači naredne godine. Tada će se boriti protiv neporaženog borca Israela Adesanye, koji ima 15 pobjeda.

Ovom 43-godišnjem veteranu bit će to prva borba nakon dvije godine pauze. Posljednji nastup imao je u veljači 2017. godine kada je svladao Dereka Brunsona. Nakon toga došlo je do njegovog drugog pada na doping otkako se bori u UFC-u te kao posljedica toga bila prisilna pauza. Očekivalo se da bi mu mogla uslijediti suspenzija koja će mu završiti karijeru, no uspio je dokazati kontaminaciju i imat će priliku još se jednom vratiti. Suspenzija mu je upravo ovih dana završila pa je UFC to iskoristio za potvrdu borbe.

Na drugoj strani će mu se suprotstaviti 14 godina mlađi borac s Novog Zelanda. Meč će biti održan 10. veljače u Melbourneu, što je biti još jedna prednost za Adesanyu, koji će biti gotovo na domaćem terenu. Zanimljivo, za isti event mu je ponuđeno mjesto službene zamjene za glavnu borbu, no on je to isto odbio.

Glavna borba naravno je ona između Roberta Whittakera i Kelvina Gasteluma, koji se bore za pojas UFC prvaka kategorije više puta spomenute u ovom tekstu. One do 84 kilograma, one koju će Adesanya sigurno napasti ukoliko savlada najvećeg ikad. I bit će mu to, unatoč Silvinim godinama, izuzetna referenca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara