SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Od Sulića Hrvatska nije imala talentiranijeg pivota: "Sretni smo, ali i tužni"

Od Sulića Hrvatska nije imala talentiranijeg pivota: "Sretni smo, ali i tužni"
Foto: Index

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

HRVATSKA je s 23:20 srušila Francusku, osigurala je utakmicu za peto mjesto i izborila je kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Hrvatska na ovom turniru neće doći do medalje, ali je dobila nekoliko junaka. U Marinu Šegi smo napokon dobili vrhunskog golmana, a još je važnije za hrvatski rukomet činjenica da su David Mandić, Jakov Vranković i Marin Šipić pokazali da imamo budućnost.

Do ovog turnira za Šipića su čuli samo okorjeli fanovi rukometa, a nakon SP-a svi će se složiti da još od Renata Sulića nismo imali talentiranijeg pivota. Užitak je gledati tog 22-godišnjeg Splićanina kako mu se lopta na crti lijepi za ruku i kako hladnokrvno zabija vratarima poput Gerarda ili De Vargasa.

''Presretan sam. Znali samo da je pobjeda nad Francuzima bila jedini način da izborimo kvalifikacije za Olimpijske igre. Sretni smo, ali smo i tužni. Zbog jednog lošeg poluvremena protiv Brazila ispali smo iz borbe za medalju. Zbog toga ima tuge i gorčine, ali takav je sport. Bit će još prvenstava i prilika da osvojimo medalje.  Istina, Francuzi nisu imali imperativ pobjede, dali su nam šansu, a mi smo je iskoristili i pobijedili. Hvala izborniku što mi je vjerovao, a na meni je bilo samo da priliku iskoristim i da mu se zahvalim na povjerenju'', rekao je Šipić za Index, pa se našalio:

''Javlja mi se ekipa iz NEXE-a i kažu mi da umiru na pripremama, drago mi je da sam barem to izbjegao'', kroz smijeh će Šipić.

''Super je da nas ima, da je konkurencija na poziciji pivota jaka i da je svaki trening i utakmica novi izazov. Jedino je to zdravo po rukomet. Žao mi je što nećemo igrati za medalju, ali bit će prilike i za to. Sad treba odigrati i utakmicu za peto mjesto i pokazati kako se gine za Hrvatsku'', zaključio je pivot našičkog kluba.

Šipić je kao klinac igrao rukomet, ali se na rukomet prebacio 2009. nakon što je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu koje se igralo diljem Lijepe naše osvojila srebro.

"Na početku nisam znao o pravilima pa su me stavili na mjesto kružnog napadača." U juniorskoj reprezentaciji trener mu je bio Hrvoje Horvat koji ga je želio ponovno trenirati. U Našice je stigao u ljeto 2017. To je bila stepenica više u odnosu na Varaždin jer Nexe posljednjih godina ulaže sve više i želi se dodatno približiti Zagrebu.

U Nexeu se sjajno snašao pa zaradio poziv Line Červara za Mediteranske igre, potom i Svjetsko prvenstvo.

"Nakon Mediteranskih igara Červar je istakao da je zadovoljan izvedbom mene i još nekoliko igrača. Rekao nam je u da ćemo u budućnosti dobiti priliku."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara