Od Svetog Ikera do "Ruku od maslaca": Španjolska s kikserom na golu neće obraniti europski naslov

Od Svetog Ikera do "Ruku od maslaca": Španjolska s kikserom na golu neće obraniti europski naslov

Screenshot: Record, O Jogo, A Bola, Marca

IKER CASILLAS (34) ljetos je ružno izguran iz Reala, jer jednom od najvećih svjetskih klubova nikako ne priliči tako se riješiti jednog od njegovih velikana, ali u novom klubu golmanska legenda pokazuje da joj je možda vrijeme za mirovinu.

Porto je pružio utočište prognaniku s "kraljevskog dvora", ali ni s druge strane Pirineja Casillasu nije puno bolje. Od početka sezone neloše je branio za novi klub, ali uz par velikih grešaka s jednako teškim posljedicama.
 
Za vikend je skrivio gol za poraz od Vitorie Guimaraes, čime je Porto pao na tek treće mjesto. Laganu loptu koja mu je išla u ruke neobjašnjivo je ispustio, točnije dodao Bakaryju Sareu, a jedan od najgorih igrača koji su posljednjih godina igrali za Dinamo, lako ju je poslao u mrežu.

Velikanu se sada ruga portugalski tisak, koji ga na naslovnicama naziva "Rukama od maslaca", dok najprodavaniji dnevnik "Correio da Manha" piše da je dovođenje Casillasa unazadilo Porto. Gledajući tablicu, čini se tako, jer na polovici prvenstva Casillasova momčad pet bodova je udaljena od vrha, a zbog spomenutog Casillasovog kiksa, pretekla ga je Benfica i tek je na trećem mjestu.
 
Casillasove greške označile su uzbunu i u njegovoj domovini, pa tako Marca na naslovnici uz znakovitu fotografiju donosi i veliki naslov "Dilema broj 1", napominjući kako je Casillas, kapetan i rekorder sa 165 nastupa za Furiju, bio neupitan posljednjih 13 godina, dok njegovi kiksevi kao što je onaj u Guimaresu, otvaraju utrku za njegovog nasljednika. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
De Gea je logičan izbor, posebno kada se sjetimo da je u vrijeme dok je Casillas svojoj momčadi skrivio poraz, on Unitedu donio pobjedu nizom sjajnih obrana na najtežem gostovanju kod Liverpoola.
 
Casillas je Španjolsku predvodio do dvije europske i jedne svjetske titule u zadnjih osam godina, ali nitko nije vječan, pa tako ni golman koji prije Eura na kojem Španjolci brane naslov, puni 35 godina.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara