"OD VUKOVARSKOG TORNJA ŽILETIMA ĆEMO TI NAPRAVITI BEOGRADSKOG POBEDNIKA" Prijetnje robijaša splitskom huliganu

"OD VUKOVARSKOG TORNJA ŽILETIMA ĆEMO TI NAPRAVITI BEOGRADSKOG POBEDNIKA" Prijetnje robijaša splitskom huliganu

Foto: Đorđe Kojadinović / Reuters

OČEKIVANO, petorica Splićana koji su zbog izazivanja nereda na derbiju Partizana i Zvezde pritvoreni u beogradskom CZ-u na udaru su srpskih kriminalaca koji su ih dočekali u zloglasnom zatvoru.

Okružni zatvor u Beogradu, poznatiji kao Centralni zatvor ili, u žargonu, CZ, najveći je zatvor na Balkanu, u kojem je preko tisuću najgorih kriminalaca.
 
Njima uvijek posebnu radost pričinja dolazak novih susjeda ili cimera, kako bi ih mogli zastrašivati ili napadati. Sada su posebno nabrijani jer došlo im je nekoliko Hrvata i to zbog žestoke tučnjave koju su pokrenuli u Beogradu.
 
Splitska petorka u CZ-u će provesti najmanje 30 dana, na koliko im je određen pritvor, a prema pisanju srpskih medija, novajlije u zatvoru već su počeli dobivati prijetnje. 
 
Prema istim izvorima, jednom od njih, koji ima tetovažu vukovarskog vodotornja, poručili su: "Rođače, od vukovarskog tornja ćemo ti žiletima napraviti Beogradskog pobednika."
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Nije potrebno pojašnjavati što Hrvatima znači najprepoznatljivija vukovarska građevina, simbol otpora i stradanja tog grada tijekom srpske agresije i rata za Hrvatsku.
 
Beogradski pobjednik, pak, simbol je Beograda. Radi se o statui muškarca izražene muskulature koji s mačem u jednoj i sokolom u drugoj ruci, "nadgleda" glavni grad Srbije sa stupa visine 17 metara na Kalemegdanu, iznad ušća Save u Dunav.
 
Autor zaštitnog znaka Beograda, koji srpski kriminalci sada prijete urezati Splićaninu, inače je Hrvat, svjetski poznati kipar Ivan Meštrović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara