Odbor Zimskih olimpijskih športova 4. radno tijelo skupštine HOO-a

Najveće novosti u "Odluci o izmjenama i dopunama Statuta HOO" odnose se na to da u svim poslovima HOO zastupaju predsjednik i glavni tajnik, a u stalna radna tijela Skupštine, pored odbora lokalnih športskih zajednica, odbora neolimpijskih športova i odbora olimpijskih športova uvodi se i odbor zimskih olimpijskih športova, rečeno je danas na Skupštini nacionalnih športskih saveza.

Dopredsjednik HOO-a i predsjedavajući Skupštine nacionalnih športskih saveza Stojko Vranković istaknuo je da će se povećati i broj članova Vijeća HOO-a sa sadašnjih 13 na 17 članova, a bit će povećan i broj žena u Vijeću sa dvije na tri. Novim Statutom je predviđeno da zaposlenici HOO-a više ne mogu biti birani u Skupštinu HOO-a. Istodobno je dana veća samostalnost nacionalnim športskim savezima u opozivu svojih članova u Općoj skupštini HOO-a, koja će se, po predloženim promjenama, zvati Skupština HOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Konačni tekst "Odluke o izmjenama i dopunama Ssatuta HOO-a" donijet će Vijeće HOO- na sjednici zakazanoj za 28. travnja, a njegovo usvajanje očekuje se na Općoj skupštini HOO-a 11. svibnja 2005. godine.

(Hina) xad yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara