Olićevi moskovski memoari: Liječili su me votkom, a ako želiš kupiti govedinu - moraš mukati

Tekst: Totalsport
Screenshot: blick.ch

ŠVICARSKI Blick objavio je intervju s Ivicom Olićem s naglaskom na pitanja što nigerijski reprezentativac Seydou Doumbia koji Young Boyse mijenja moskovskim CSKA-om može očekivati od života u Rusiji. Olić je, podsjetimo, za sastav iz Moskve igrao od 2003. do 2007. godine, kada je po osvajanju Kupa Uefe preselio u HSV.

Koliko ste votke u Moskvi popili?

"Jednu jedinu. Dva dana prije utakmice imao sam visoku tjelesnu temperaturu zbog čega sam proslijeđen klupskom liječniku. On mi je prepisao votku s paprom nakon koje mi je odmah bilo bolje i mogao sam igrati. Dobar recept."

Votka kao čudotvorni lijek. Što Doumbia može očekivati od života u Moskvi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U momčadi u kojoj igraju samo Rusi problem je jezik. Meni je prvoga dana pristupio trener i rekao da mi se nikada neće obratiti ni na kojem drugom jeziku osim ruskoga. I od tada je tako i bilo. U početku nisam ništa razumio pa sam samo klimao glavom. Preporučio bih Doumbiji da odmah upiše tečaj ruskoga, jer u toj momčadi nitko ne govori niti jednim drugim jezikom."

Jednom je švicarski hokejaški golman Martin Gerber, koji je igrao u Rusiji, izjavio da je u mesnici kada je poželio kupiti meso morao oponašati glasanje krave.

"I moj brat i njegovi prijatelji činili su isto. Bili su u posjeti i htjeli su jesti divljač pa su se u mesnici glasali poput jelena (smijeh). Ali hrana je bila izvrsna."

Kako izgleda proslava ruskih prvaka?

"Ona ne postoji. Poslije osvajanja naslova sjeda se u automobile i ide kućama. Momčad tamo u moje tri i pol godine ništa zajednički nije napravila. Nakon što smo osvojili Kup Uefe primio nas je tadašnji predsjednik Vladimir Putin i to je bilo to. U gradu ima 12 milijuna ljudi, a vjerojatno sedam milijuna ne zna za nogomet", zaključio je Olić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara