boks

Olimpijska pobjednica u boksu završila karijeru zbog straha od gubitka vida

Olimpijska pobjednica u boksu završila karijeru zbog straha od gubitka vida
Foto: EPA

BRITANSKA boksačica Nicola Adams, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i ponovila uspjeh četiri godine kasnije u Rio de Janeiru, odlučila je u 37. godini okončati svoju karijeru jer se boji da će izgubiti vid. 

"Rekli su mi da svaki sljedeći udarac u oko može nepovratno ugroziti moj vid i čak uzrokovati trajni gubitak vida", rekla je Adams, koja je profesionalna boksačica postala 2017. i koja ima i titulu svjetske prvakinje po verziji WBO.

"Neizmjerno sam ponosna što sam predstavljala svoju zemlju na OI-ju i što sam osvojila dvije zlatne medalje i WBO pojas. Ostvarila sam svoj san, ali sve je to imalo posljedice na moje tijelo", izjavila je za "Yorkshire Evening Post", a prenio je BBC.

Posljednji put je bila u ringu 28. rujna kada je obranila naslov u WBO verziji u neriješenoj borbi protiv Meksikanke Salinas. Profesionalnu karijeru završila je s pet pobjeda i jednom neriješenom borbom.

Osvojila je osam zlatnih i četiri srebrne medalje na različitim natjecanjima, uključujući i prve olimpijske igre u kojima su se boksačice mogle natjecati za medalje. U Londonu i Rio de Janeiru boksači su se borili u tri kategorije, a u Tokiju sljedeće godine će se natjecati u pet kategorija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara