Omeyer: Hrvati su pali fizički

JUNAK prvog polufinala Europskog rukometnog prvenstva, u kojem je Francuska pobijedila Hrvatsku 29:23, bio je vratar Thierry Omeyer.

Jedinica francuske vrste i Montpelliera radio je čuda na vratima i na koncu je prikupio 21 obranu. "Zaslužili smo plasman u finale. Bilo smo bolji, igrali smo sjajnu obranu i to je presudilo. Vidjeli smo da je hrvatska reprezentacija imala problema sa snagom fizički su pali i zbog toga smo nametnuli vrlo jak ritam," kazao je Omeyer, te dodao "najzaslužniji za moje obrane su dečki iz obrane. Nisu dozvolili Hrvatima da razviju svoju igru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je francuska reprezentacija do sada osvojila brončanu medalju na olimpijskim igrama 1992. godine, te dva zlata (1995, 2001), jedno srebro (1993) i tri bronce (1997, 2003, 2005) na svjetskim prvenstvima, još uvijek nema niti jednu medalju na europskim smotrama. Plasmanom u finale EP-a u Švicarskoj, Francuzi su osigurali prvo europsko odličje.

"Ostavio sam srce na parketu. Međutim, ne mislimo na tome stati. Imamo sjajnu i hrabru momčad, koja može do kraja," kazao je junak francuske pobjede protiv Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara