Opća Skupština HOO-a 17. svibnja

Opća Skupština Hrvatskog olimpjskog odbora (HOO) održat će 17., a ne 11. svibnja, odlučeno je na današnjoj sjednici Vijeća HOO a.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša naglasio je da će na Općoj Skupštini biti usvojene izmjene i dopune Statuta HOO-a koje su neophodne za daljnju reorganizaciju HOO-a. Jedna od značajnijih novina je odvajanje Odbora za Ljetne i Zimske olimpijske igre, dok će Odbori Nacionalnih sportskih saveza i za Lokalni sport i nadalje ostati.

Vijeće je jednoglasno usvojilo prijedlog odbora Nacionalnih sportskih saveza za angažiranje 39 trenera koje će tijekom 2005. plaćati HOO. Treneri su podijeljeni u tri kategorije: Vrhunski, kvalitetni i mlađi, a glavna zadaća im je podizanje kvalitete rada s našim najbojim sportašima.

Prihvaćena je i Odluka o osnivanju Komisije aktivnih sportaša, koja bi trebala zastupati interese svih hrvatskih aktivnih sportaša i prezentirati ih prema tijelima HOO-a. Predsjednica Komisije je Janica Kostelić, a članovi Nikša Skelin, Sanja Jovanović, Karlo Kuret, Branko Zorko, Tomislav Hohnjec, Mihovil Španja i Branka Pereglin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandat Komisije je četiri godine, a u realizaciji svojih programa surađivat će s Komisijama aktivnih sportaša Međunarodnog olimpijskog odbora i Europskih olimpijskih odbora.

Po riječima Zlatka Mateše Janica Kostelić bit će i naš kandidat za članstvo u Europskoj komisiji vrhunskih sportaša, jer ispunjava sve uvjete za članstvo.

(Hina)xad yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara